Problem z kompem
Cze
Mam duży problem z komputerem. Mianowicie wygląda on następująco: Komputer ciągle się zawiesza. Momentami mam problemy żeby go w ogóle włączyć. Najczęściej zawieszanie się przejawia się tym, że ekran przechodzi w tryb oszczędności (taki napis pojawia się), ale bywa też, że obraz na ekranie mrozi się - wówczas z pojedynczym beepem. Czasami pojawia się załączony bluescreen (http://img151.imageshack.us/i/dsc8951p.jpg/). Zdarza się, ze po restartcie w ekranach loadowania windowsa pojawiają się błędy w wyśiwtlaniu. Ponadto czasami brakuje informacji o BIOSie (u góry ekranu). Generalnie, różne rzeczy lubią znikać.
Aha, jeszcze jedno: po formacie komp dobrze działał przez około 1,5 h. Ogólnie ma takie dobre serie. Innym razem, wali się co 5 min. Oczywiście jak pisałem tego posta, to tak właśnie było.
Z tego co zdołałem ustalić i zrobić:
- format nie pomógł
- na pewno to nie wina dysku - sprawdziłem inny
- na pewno to nie wina RAMów
Mój konfig na screenie.
Pzdr.
http://img151.imageshack.us/i/dsc8951p.jpg/
W Bluescreenie wyskoczyło "LGDispdrv"
Podejrzewam, że jest to sterownik od grafiki. Najprawdopodobniej pada Ci karta graficzna. Sprawdź u kogoś tą grafikę jak będzie się działo to samo to masz winowajcę...
Jeśli z grafiką będzie wszystko OK to obstawiłbym płytę główną.
Wywaliło LGDispdrv - jak sama nazwa wskazuje, jest to sterownik od monitora LG (czyli takiego jak posiadasz). Odinstaluj go, jeśli masz zainstalowanego LG-owski, i pozwól Windowsowi używać jego własnych. Ewentualnie, podłącz inny monitor na czas testów. Taką odpowiedź znalazłem, na szybko, w góglach.
Wątpię, żeby sterownik od monitora miał wpływ na resety i wyłączanie się komputera no ale wszystko możliwe...
No ja przede wszystkim wątpię by miał wpływ na problemy z wyświetlaniem grafiki w BIOSie i ekranach wczytujących windowsa. W każdym razie to odpada, bo przetestował inny monitor.
Jeszcze chciałbym sam sprawdzić kartę graficzną, ale nie mam drugiej. :/ Więc chyba nic nie poradzę i jutro daje do serwisu...