problem z kartą graficzną
Cześć,
odpalam sobie grę i nagle mam 10 fpsów. Normlanie miałem około 40. Sprawdzam o co chodzi i zobaczyłem ze gra jest uruchomiona przez moją kartę zintegrowaną Intela. Wiecie może gdzie mogę zmienić kartę Nvidi na domyślną? Gdy wchodzę w panel sterowania nVidi wyświetla mi się ta informacja: "Ustawienia ekranu NVIDIA nie sa dostepne. Uzytkownik nie korzysta obecnie z monitora podlaczonego do karty graficznej NVIDIA."
Sorki. Zapomniałem dodać że to laptop.
Zapomniałeś podać też wielu innych istotnych rzeczy.
Karty graficzne przełączają się w trakcie gry? Najprawdopodobniej uruchamia się w laptopie tryb eko, a dzieje się tak bo grasz na zasilaniu bateryjnym.
Jeśli dzieje się tak również gdy laptop ma dostęp do zasilania sieciowego to masz coś nachrzanione w profilach zasilania.
Powinna jednak być opcja całkowitego wyłączenia karty zintegrowanej. Jak nie w profilach zasilania, to w BIOSie.
Karta graficzna powinna się przełączyć w trakcie gry, ale tym razem tego nie zrobiła. Laptop jest podłączony do zasilania i mam ustawionę na Schemat dynamicznych grafik Lenovo czyli na największa wydajność.
ja tez mam lenovo i u mnie jest z przodu przelacznik ktory uruchamia gforca...
Ja nic takiego nie mam ;/
up
soooory niewiem ale zobacz muj problem niewiem co robić https://www.gry-online.pl/forum/problem-z-prince-of-persia2008-pomocy/zdbaf88d?N=1
w moim lenovo można wybrać karte klikając prawym na skrót i wybierz kartę graficzną czy jakoś tak
Kiedyś też miałem taką opcję. Teraz właśnie jej nigdzie nie widzę ;/,
up