Problem z instalacją windows 7
Kupiłem właśnie nowego laptopa MSI GE70 0ND 270XPL i nie moge zainstalować windowsa 7 . W ogóle mi go nie czyta a mam ustawione żeby na początku czytał z płyty , ustawiałem w biosie.Proszę pomóżcie.
Płytka odpowiednia? Działająca?
Zmieniasz kolejność w biosie czy używasz szybkiego menu bootowania?
płyta działająca zmieniam kolejnosć w biosie

to mi się pokazuje i nie czyta płyty
Płyta nie wiem czy jest botowalna ale kiedyś z niej juz instalowałem windowsa.Co zrobić by była botowalna.
najlepiej sprawdz programem UltraISO.
Jeżeli masz obraz płyty bootowalnej, to tylko go nagraj. Jeżeli nie jest bootowalna, to jest trochę trudniej. Najwygodniej robi się to programem UltraISO. Tym programem można też sprawdzić czy jest bootowalna. Z menu File wybierasz Open i wskazujesz obraz pobranej płyty. W polu Image powinno być napisane Bootable CD/DVD. Jeżeli nie jest bootowalna potrzebujesz boot file, możesz je wziąć z innej bootowalnej płytki. Z menu Bootable wybierasz Extract Boot File from CD/DVD i wskazujesz tę płytkę. W Output File Name podajesz miejsce gdzie będzie boot zapisany i klikasz Make. Następnie z menu Bootable wybierasz Load Boot File i wskazujesz zapisany plik. W polu image powinien pokazać się napis Bootable CD/DVD. Z menu File wybierasz Save As i zapisujesz obraz płyty.
pozwoliłem sobie wziąć pomoc z innego forum, będzie szybciej :)
Zbotowałem płytę i poszło .Dzięki wszystkim za pomoc.