Witam, mam problem. Otóż ściągam instalke Origina, wszystko się "niby" instaluje po czym wyskakuje komunikat: "Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0x0000007b)[...]" Wiecie może, co może być przyczyną ? Ostatnimi czasy usuwałem Battlefielda 4 wraz z Originem z mojego komputera, ale wydaje mi się , że nie zostawiłem żadnych "śmieci" i cały origin odinstalował się poprawnie. Jakieś wskazówki ? Chciałem dziś kupić Fife 16, ale chyba na razie jest to wydanie pieniędzy w błoto.
Dziękuje za pomoc ! :)
W programie CCleaner usuń te wszystkie pliki-śmieci. Tym samym programem wyczyść rejestr wcześniej zaznaczając wszystkie opcje.
Po tym zabiegu wejdź w Komputer, na każdym dysku/partycji wysuń menu kontekstowe przyciskiem PPM, wybierz Właściwości, a następnie Oczyszczanie dysku. Poczekaj chwilę, a w wyświetlonym oknie wejdź w zakładkę Więcej opcji i w sekcji Przywracanie systemu i kopie w tle naciśnij Oczyść... i potwierdź operację. Wróć znowu do zakładki Oczyszczanie dysku, zaznacz wszystkie pozycje i na końcu przycisk OK.
Później wejdź znów w Komputer i wybierz eksplorację dysku/partycji, na której instalowałeś Origin'a. Poszukaj folderu o takiej nazwie i umieść go w koszu, później wyczyść.
W instalatora Origin'a kliknij PPM, a z wyświetlonej listy wybierz Właściwości. Jeżeli na samym dole okna pisze "Ten plik pochodzi z innego komputera [...]" obok powinien znajdować się przycisk Odblokuj. Naciśnij go. W tym samym oknie wybierz Zgodność > (zaznacz) Uruchom ten program jako administrator > Pokaż ustawienia dla wszystkich użytkowników > (zaznacz) Uruchom ten program jako administrator > Zastosuj/OK > Zastosuj/OK.
W instalatora Origin znów kliknij PPM, wybierz Uruchom jako administrator i rozpocznij instalację.
Zanim rozpoczniesz instalację, wyłącz program antywirusowy. Dodaj także plik do wyjątków w programie antywirusowym/firewallu. On także może powodować problemy.
Ale się rozpisałem... Podałem wszystko co mogło by Ci pomóc, a nie w ratach. Mam nadzieję, że pomoże. :-)
Szymon--> Dziękuje ślicznie za wskazówki i pomoc, jednak pojawia się kolejny problem. Instaluje cclenera, wszystko się instaluje ale kiedy klikam w ikonkę aby uruchomić program nic się nie dzieje. Ściągnałęm wersje na 64bit, uruchamiałem jako administrator i nic , ccleaner w ogole nie reaguje :C