Witam
Ostatnio zakupiłem kartę graficzną ZOTAC GeForce GTX 760 4GB i gdy uruchamiam grę np. w GTA V przez ekran przechodzą jakieś przezroczyste paski, prawie nie widoczne, ale jednak trochę to denerwuje. Pytanie czego może to być wina. Monitor to LG FLATRON W2453SQ. Monitor nie posiada wejścia DVI ani HDMI, więc używam przejściówki DVI na D-SUB. Podkreślę, że tylko po uruchomieniu gry pojawiają się paski. Testowałem jeszcze na grach SIMS 4, Farming Simulator 15 i jest tak samo..
1. Włącz Vsync (synchronizacja pionowa). Generujesz więcej fpsow niż jest w stanie wyswietlic twój monitor.
2. więc używam przejściówki DVI na D-SUB. Jeśli pasy pojawiają się przez zlacze analogowe to nic z tym nie zrobisz. Czasem tak się dzieje przy konkretnych modelach monitorow i kart graficznych. Wymien monitor na niemuzealny.
Z opisu nie wynika, czy odpowiedzia jest punkt 1 czy 2.
mam Vsync a ten monitor to nie zabytek mam dobrą jakość obrazu i z wizualnej strony dobrze sie prezentuje. Ma 5 lat niecałe. Eh skoro nic nie da sie zrobic no to trudno ale jeszcze pokombinuje
jak mam podobny problem, ale tylko wtedy jak mam podłaczony do karty kabel hdmi podłączony do telewizora, jak go odłącze problem znika:) nie zagłebiałem się jeszcze w przyczyny tego stanu rzeczy, moja karta to geforce 660