Witam, otóż w podczas grania w niektóre gry na fullscreenie występuje znaczny spadek fps, np. w nowym Bound by flame 25-30 i gra strasznie klatkuje, a w menu fps spadają do 5. Podczas grania w z wyłączonym pełnym ekranem gra śmiga przy 35-40 fps a w menu stale trzyma się 60. Co może to powodować? Dodam że problem występuje tylko w niektórych grach ,np. Skyrim, League of legends, Bound by flame.
Nowy THIEF, BF4, CoD Ghosts działają bez problemu na wysokich detalach i pełnym ekranie.
Mój sprzęt to :
Dell Inspiron 15 5537
Intel core i7 4500U 4gen
8 Gb RAM
Radeon HD 8850M + intel hd 4400
Mozliwe ze ma to zwiazek z ta karta intela, wylaczyles ja calkiem w biosie moze? Jesli nie, to sprobuj tego.
w UEFI nie wiem jak to zrobić ale wyłączyłem integre w menedżerze urządzeń i gdy spróbowałem odpalić AMD Catalyst Control Center to wyskoczyło okienko, że nie mam sterownika AMD, następnie że nie ma żadnych ustawień które można skonfigurować, a w menedżerze urządzeń przy dedykowanej karcie pojawił się żółty trójkąt
po zainstalowaniu najnowszych sterowników od AMD nie ma już spadków fps na pełnym ekranie ale obraz zaczął migać. Nie dzieje się to w oknie.