Problem z grą Call of Duty 2
W dniu wczorajszym zainstalowałem ww. grę i po początkowych problemach z uruchomieniem trybu multiplayer (czarny ekran - pomogło odpalenie w trybie zgodności z system Windows XP; później okazało się, że na W8 też się odpala, jednak trzeba poczekać minutkę czy też dwie) w trakcie rozgrywki pojawiły się kolejne, a mianowicie stała liczba FPS na poziomie 29-31. Nie pomagają ŻADNE zmiany ustawień graficznych, ani ŻADNE komendy wpisywane do konsoli. Pobranie patchu 1.3 również nic nie pomogło, a w internecie nie znalazłem żadnych solucji odnośnie tego problem, dlatego zwracam się w tej sprawie do forumowiczów - czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i jak (jeśli w ogóle) sobie z nim poradził?
Oczywiście odpada problem zbyt słabego komputera - komputer sprzed 10 lat (procesor Intel D915 2,8GHz, karta graficzna ATI Radeon x1600, 3GB RAM) pozwalał na grę w graniach 40-100 FPS, zaś obecny laptop kupiony w zeszłym roku prezentuję się pod tym względem o wiele lepiej (w sumie nie dziwota, w końcu to 10 lat różnicy :P; Lenovo G580 - intel i3 2,5GHz, karta graficzna nvidia GeForce 710 i intel HD 4000, 8GB RAM) a nijak nie jestem w stanie przekroczyć tych 30 FPS... Any idea?
[edit] Oczywiście w poprzednim komputerze pracował Windows XP Home Edition, a tutaj Windows 8.1 - myślę, że to właśnie przez to CoD słabo działa, 'stara' gra gryzie się z nowym systemem.