Problem z finałowym bosem w Silent Hill 3 na poziomie ''Hard''
Witam. Jest jakiś spec od serii Silent Hill, zwłaszcza 3? Utknąłem na końcu i nie wiem jak pokonać finałowego bossa na poziomie trudności Hard. Mam 111 nabojów w pistolecie, 5 ampułek i jedną duża apteczkę. Jak wystrzelam wszystko co mam bossowi, dalej nic nie jest. Można w niego naparzać jeszcze kataną. O ile płomieni da się jeszcze uniknąć, to ucieczka przed zamachem jego kończyn jest praktycznie niemożliwa.
Ściągnąłem za sms poradnik z tej strony, ale można powiedzieć że jest bezużyteczny, bo autor gra na poziomie normal.
proponuje poprzeglądać parę filmików na youtubie
http://www.youtube.com/results?search_query=silent+hll+3+final+boss+hard
pamiętam, że kiedyś dawno temu, też miałem z tym problem, ale po tygodniu męczenia się po parę ładnych godzin z tym powoli doprowadzało mnie do nerwicy i niestety musiałem sięgnąć po ostateczny środek jakim był trainer
Dobra obczaję te filmiki. Problemem jest też czułość myszki, która jest prawie bezużyteczna w tej grze. Heather tak ślamazarnie, reaguje na ruchy myszki, że nawet obrócenie się sprawia problem, a zwiększenie dpi nic nie pomaga.
No wreszcie udało mi się pokonać tego bosa, po trzech dniach męki. Sposób który przyniósł rezultaty, to najpierw strzelenie w bosa trzy razy, jak padnie na glebę, to wyciągnąć katanę i uderzyć z dwa maksymalnie trzy razy, znowu wyciągnąć broń i strzelić w łeb dwa razy. Jak się podniesie, to powtórzyć te czynności z kilkanaście razy aż padnie.
W ten sposób można go pokonać mając jak ja kilka apteczek. W sumie to dwie tylko nawet użyłem. Jedno jest pewne, grając na Hard trzeba oszczędzać przez całą grę amunicje i mieć tak koło 100 naboi, bo na końcu może się okazać, że będziecie w czarnej dupie brzydko mówiąc!
Ja bym nie umiał grać w Silent Hill na klawiaturze i myszce.