Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Problem z Falloutem NV na steam

RPG
05.10.2015 18:04
1
SameKosciPL
2
Junior
Image

Problem z Falloutem NV na steam

Witam! Zakupiłem parę lat temu Fallouta NV w wersji pudełkowej od Cenegi, a ostatnio postanowiłem nabyć Antologie wszystkich Falloutów (Fallout Anthology). Ucieszony, dodałem kod na steam-a, i postanowiłem pograć sobie na modach w NV, jako że do biblioteki dodał mi się jego duplikat, tylko bez polskiej wersji(co mnie cieszy, ponieważ wszystkie mody powinny ładnie śmigać). Niestety po istalacji z dysku dołączonego do Antologii i odpaleniu gry wyskakuje mi menu instalacyjne wersji Cenegowej (enplczru). Moje pytanie brzmi: Czy da się to jakoś to ominąć , żebym mógł grać po angielsku na angielskiej wersji, a nie cenegowej, która jest "małokompatybilna" z modami ?

05.10.2015 18:13
Legion 13
2
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Na tej wersji nie ma problemów z modami, musisz tylkp odpalić grę po angielsku.

05.10.2015 18:22
3
odpowiedz
SameKosciPL
2
Junior

Czyli muszę istalować wersję Cenegową?

05.10.2015 19:44
Flyby
😊
4
odpowiedz
Flyby
251
Outsider

Cóż ..i w "cenegowej" wersji, grałem z modami, choć miałem duże kłopoty.
Teraz jest ta sama wersja "poprawiona", tyle że po powtórnej instalacji - Fallout NV wygląda graficznie lepiej i chodzi z jakimś jednym modem (dość obszernym) który został mi po "starej" wersji. To jest, niby dalej "stara" wersja Cenegi ;)
Jednak zauważyłem że aby modować ją bez przeszkód (NMM), muszę grę w programie modowania NMM, zmienić na "wersję" (obecną) odpowiednią (co zdaje się jest łatwe, lecz nie mogę do końca rozeznać opcji) bo NMM tej wersji "nie zna" ;) Żeby było zabawniej, ten sam NMM, kiedyś wersję polską Cenegi rozpoznawał ;)
Czyli - obecna instalacja "cenegowskiej wersji" nie powinna być już przeszkodą w modowaniu i będzie w "lepszym wydaniu" ;) Uff..
..Jak ktoś wie lepiej, co się podziało z cenegowską wersją, niech pisze - sam jestem ciekaw ;)

Forum: Problem z Falloutem NV na steam
RPG