Problem z dźwiękiem

Forum Komputery
Odpowiedz
05.10.2011 18:45
1
odpowiedz
zanonimizowany809977
1
Junior

Problem z dźwiękiem

Nie mam karty dźwiękowej na kompie, chcę pograć w grę - w miarę starą "BloodRayne", ale wyskakuje mi błąd "getSoundDeviceInfo - invalid index".

Macie pomysł jak to obejść, żeby gra działała bez dźwięku? Mam kartę graficzną i sterowniki, nie mam tylko dźwiękowej.

05.10.2011 18:55
Herr Flick
2
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

Jestes pewien, ze nie masz karty dzwiekowej?
Obecnie prawie wszystkie plyty glowne sa wyposazone w zintegrowana karte dzwiekowa, do ktorej sterowniki jest bardzo latwo pobrac.

Chyba ze naprawde jej nie posiadasz, a jesli tak - to niestety nie potrafie Ci pomoc.

05.10.2011 19:39
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Jaki masz system? Jak XP to może zmiana ustawień akceleracji dźwięku z poziomu DirectX.

Przejdź na pasek systemu operacyjnego. Wybierz Start -> Uruchom, wpisz dxdiag, zatwierdź Ok (Enter). Na zakładce dźwięk, przesuń suwak przyspieszania dźwięku w lewo (aby wyłączyć przyspieszanie) lub w prawo (aby ustawić pełne sprzętowe przyspieszanie). Następnie zamknij dxdiag.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl