Problem z długim uruchamianiem komputera.
Potrzebuję pomocy. Mam taki problem:
Wczoraj zwiesił mi się komputer, tak że nawet kursorem ruszyć nie mogłem i dopiero reset pomógł, dziś rano znów to się powtórzyło, więc postanowiłem zrobić reinstalkę. Tu się zaczęły problemy. Odpaliłem instalkę, doszło do "inicjacji instalatora" i znów się zwiesił, zrestartowałem bez płytki w napędzie i wyskoczyło mi że nie może systemu zbootować i mam wrzucić płytkę, więc zacząłem ponownie instalkę. Bez problemów doszedłem do etapu wyboru dysku, ale tu moje zdziwienie, partycja systemowa pusta, jakby sformatowana, próbowałem ją sam zformatować ale wyskakiwał mi błąd, że nie da rady (nie zapisałem co to za błąd, idiota). Usunąłem więc tą partycję i stworzyłem nową, ale nie wiem czemu za każdym razem jak powtarzałem ten proces, oddzielało się 100MB które było oznaczone w instalatorze jako system. Dałem sobie spokój z tym i zostawiłem je niesformatowane, po czym bez problemów sformatowałem wyznaczone wcześniej 100GB i zainstalowałem tam system. I tu teraz zaczyna się największy problem: za każdym razem jak włączam komputer, bez względu na to czy instaluje aktualizacje, czy nie muszę czekać 5 minut (w tym ok. 4 minuty na czarnym ekranie "uruchamianie systemu") i dłużej na dojście do pulpitu. Później jak już jest włączony, wszystko sprawnie działa i nie ma problemów.
Pomocy, co się dzieje, jak to naprawić, czy to dysk rypnięty?
PS. Sprawdzałem CristalDisciem, mówi że czysto.
A skad ja to mialem wiedziec? Moze zdradzilbys w takim razie jakiekolwiek szczegoly sprzetu i oprogramowania?
Zapomniałem :P
Win7 - sam na 100GB partycji na 1TB dysku
Athlon x4 620
4GB RAM
GTS 450
Pachnie mi tutaj bad sectorami na dysku; dziwne, że ten CrystalDisk nie pokazał żadnego błędu.
Spróbuj może jeszcze na wszelki wypadek przeskanować dysk programem HD Tune http://www.dobreprogramy.pl/HD-Tune,Program,Windows,12177.html

Sprawdziłem HD Tune i wyszło mi dwa czerwone kwadraciki na samym początku; 381MB na sektor to chyba za dużo, więc nie wiem co oznaczają poszczególne kwadraty; reszta zielona (0.1% uszkodzonych bloków).
Sprawa jest prosta - uszkodzone pierwsze sektory dysku - najbezpieczniej usunąć partycję zrobić format - komputer pominie uszkodzone miejsca przy przydzielaniu miejsca na nowe partycje i można dalej jechać. Nie zmienia faktu że od czegoś sektory się posypały i nie ufałbym do końca takiemu dyskowi.
381MB to nie sektor - a jedna "kratka" w programie
Jeśli wciąż masz gwarancję na dysk, to od razu rejestruj się na stronie WD - mogą oni ci wysłać dysk "z góry", a ty do 1 miesiąca musisz im odesłać swój.
My wysyłamy produkt zastępczy przed otrzymaniem Twojego wadliwego produktu. Masz 30 dni na wysłanie nam produktu wadliwego. Dla zapewnienia, że WD otrzyma zwracany produkt w ciągu 30 dni od daty wysłania produktu zastępczego, klient musi podać dane karty kredytowej. Aby uzyskać więcej informacji na temat tej usługi, patrz poniżej:
Tylko klienci w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej
5 żądań dziennie; 1 produkt na żądanie
Wymagana karta kredytowa.
A więc bez karty kredytowej będziesz musiał skorzystać ze standardowej opcji wymiany dysku - ty wysyłasz pierwszy.