Witam,
ma pewien problem. Otóż przez kilka tygodni CS działał normalnie, bez zarzutu. Dwa dni temu chciałem sobie pograć, uruchomiłem CS-a, tryb uproszczony i nie chciało mnie połączyć z serwerem. Tylko liczył się czas i obok było napisane: "wyszukiwanie serwerów". Przez dwie minuty nie chciał się załadować, a wcześniej po startował po 9 sekundach... Dodam, że mam taki sam problem z L4D2 i też do tej pory go nie rozwiązałem... Pomożecie?
Reinstall Steama i gry. Może najpierw sprawdź spójność plików gry.
tzn. łączy cię, ale dopiero po 2 minutach, czy jak? (bo gdyby w ogóle nie łączył to zapytałbym czy firewallem nie blokujesz czegoś, ale jeśli łączy cię po 2 min i grasz z ludźmi to nie mam pojęcia co jest nie tak).
Instalowałeś/aktualizowałeś jakieś programy?
edit. lub używasz Matchmaking Server Picker'a? (bo ja używam, i właśnie z 10-30 sekund dobierania, poprzez wybranie tylko europejskich serverów, czas dobierania zwiększa się do 2-3 minut)
Zaporę systemową też wyłączyłeś? I tę w Nortonie wyłączyłeś w sensie, że w opcjach wybrałeś wyłączenie zapory? (pytam dla pewności, bo niektórzy wyłączają cały program jakiś, a niektóre pakiety w tle usługę mają i nadal blokować coś mogą więc lepiej w ustawieniach programu wybrać "wyłącz zaporę").
A co z innymi grami? Grasz tylko w L4D i w CSa, czy masz jeszcze inne gry?
Wiesz, wchodzę w swojego Nortona, później w ustawienia i mam takie coś jak na zdjęciu. Odznaczyłem tylko tę opcję "Inteligentna zapora"
W inne gry gram, ale nie online. Raz tylko próbowałem odpalić Batmana: Arkham Origins online, ale raz mi wyszukało grę, a później nie.
Wcześniej grałem w CS 1.6. Tam łączyłem się z jednym serwerem przez konsolę za pomocą komendy "connect"
i swoją drogą jak wchodzisz w zakładkę wyszukiwania serwerów postawionych przez ludzi, to widzisz listę serwerów, czy nie pokazuje ci jej w ogóle? Bo jak widzisz, to to nie firewall, a coś innego