Hej, mam problem z wyżej wymienioną biblioteką ortp przy dwóch grach, dokładniej Lol'u oraz Smite'cie. Gdy próbuje odpalić te gry wyskakuje mi komunikat "Nie znaleziono punktu wejścia procedury copymsg w bibliotece ort.dll." Próbowałem więc zainstalować ponownie ortp.dll, instalowałem z DLL-files.com, są tam dwa pliki, przy tym więcej ważącym komunikat zostaje taki sam, przy tym który waży mniej komunikat zmienia się na: "Nie znaleziono punktu wejścia procedury emodel_recvd_packet w bibliotece ort.dll." Mam windows 7 86x i wcześniej(z miesiąc, gdyż przez miesiąc nie korzystałem z komputera) działały normalnie nie wywalając mi nigdy żadnych błędów.
Poprostu go sformatuj.
może spróbuj zarejestrować ją od nowa?
w cmd jako administrator wpisz %windir%\System32\regsvr32.exe ortp.dll (wcześniej oczywiście kopiując ją do folderu)
może microsoft już chce definitywnie wykończyć 7 i chcę abyś przeszedł na 10
Dobra, wpisałem komendę do cmd i wyskoczył mi kolejny error:
"Moduł ortp.dll został załadowany, ale nie odnaleziono punktu wejścia DllRegisterServer.
Upewnij się, że plik ortp.dll jest prawidłowym plikiem DLL lub OCX, a następnie spróbuj ponownie."
Więc spróbowałem z drugą biblioteką i wyskakuje to samo a po odpaleniu tamtych gier dalej wyskakuję adekwatny do biblioteki komunikat.