Problem z Baldur's Gate na nowym PC

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
28.01.2014 15:55
😒
1
odpowiedz
zanonimizowany969408
3
Legionista

Problem z Baldur's Gate na nowym PC

Siemka, ostatnio zainstalowałem Baldur's Gate i dodatek Opowieści z Wybrzeża Mieczy na nowym PC. Wszystko ładnie się zainstalowało, odpaliłem gierkę robię postać i wszystko jak na razie bez problemu, ale gdy już stanąłem obok tawerny w Candlekeep i chciałem się poruszać gra zaczyna skakać tzn. co kilka kroków gra się zatrzymuje na 1 sekundę i idzie dalej, podobnie dzieje się gdy klikam na portret postaci gra się wtedy zatrzymuje około na sekune i wszystko wraca do normy, nie pomaga grzebanie w ustawieniach i ponowna instalacja, gra nadal ciągle skacze. Dodam jeszcze, że na starym kompie gra chodziła płynnie bez najmniejszego problemu.

28.01.2014 15:59
2
odpowiedz
zanonimizowany959780
4
Pretorianin

Uruchom Baldura w trybie zgodności ze starszym systemem jako administrator i ew. w trybie ograniczonej palety kolorów (ustawienia otworzysz poprzez prawy klik na ikonce -> zakładka właściwości).

Polecam też Widescreen mod - pozwoli cieszyć się grą w wyższej rozdzielczości.

Zainteresuj się też najnowszymi tweakami, patchami a także modami Aurelinusa (NTotSC) oraz Zeda Noceara (TWM) . Te dwa ostatnie co prawda łatają sporo bugów ale niestety dodają też inne.

29.01.2014 15:41
3
odpowiedz
zanonimizowany969408
3
Legionista

Dalej nic nie pomaga, może to wina tego, że kupiłem Sagę Baldur's Gate ? Nie chce mi się starego odpalać, a naleciała mnie chęć na BG... Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły?

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl