Witam,
Wystapil u mnie z problem z dwoma literami "ci" oraz "e z kreska".
Sa to skroty do jakichs programow ale niestetynie wiem jakich... Raz wyswietlilo mi sie ze to jakis rejestr polaczen ale niestety bylo "nie pokazuj tego okna ponownie" i juz sie to nie pokazuje...
Prosze o pomoc. Z gory dziekuje
Pozdrawiam
Niestety nie wiemy jakie programy masz zainstalowane i uruchomione, i ktory z nich moze przechwytywac te skroty klawiszowe. Przejrzyj opcje tego co ci tam dziala (np sterownikow do grafy, chipsetu, itp., cokolwiek tam zobaczysz u siebie kolo zegarka w prawym dolnym rogu), wylaczaj dzialajace programy po kolei, i patrz kiedy skroty zaczna dzialac.
Wydaje mi sie ze to moze byc cos systemowe bo jestem po reinstalacji dopiero co.
A twoja karta graficzna to nie przypadkiem ATI albo nie masz przypadkiem karty sieciowej Broadcom ?
Nie jest systemowe, sam mam lapka Sony i mimo że recovery instaluje wiele śmieci, to polskie znaczki mi zawsze działały.
wysiak - nie wiem, tylko stwierdzam że to nie wina samego systemu
Dobrze ci sie wydaje, to 'moze byc cos systemowe'.
pecet --> A co to ma do rzeczy? Skad wiesz, ze on ma lapka sony, i instalowal standardowe smieci?
A to raczej nie wina wadliwego sterownika od karty graficznej a jaki ten adapter czy karta sieciowa ?
Może to być wina właśnie wadliwego sterownika. Odinstaluj i sprawdź czy będzie działało ci ć i ę
Problem ten ponoć jest poprzez aplet instalowany ze sterownikami Broadcom'a. Nie będę dawał tu linka do forum gdzie jest to rozwiązane, żeby nie było, że robię reklamę wiec porostu skopiuję odpowiedź.
Jak to napisał użytkownik "mefisto" z pewnego forum:
"Po zainstalowaniu sterownika karty sieciowej sciagnietej ze strony Samsunga instaluje sie tez automatycznie pewien aplet, ktory rzeczywiscie blokuje dzialanie 2 skrotow z polskimi znakami "ę" i "ć".
Aby to naprawic, nalezy wejsc do "konfiguracji systemu" z panelu sterowania:
Panel sterowania > System i zabezpieczenia > Narzędzia administracyjne > Konfiguracja systemu
i wylaczyc Broadcom Wireless LAN Tray (Tray Applet) w zakladkach "uslugi" i "uruchamianie", a nastepnie zrestartowac komputer.
U mnie dziala rewelacyjnie :D Pozdrawiam"
Może ci to pomoże ;)
Zrobilem podobnie :) Dokladnie wraz ze sterownikiem karty sieciowej instalowalo sie oprogramowanie w ktorym skroty "alt+e, alt+c" wlaczaly menadzera polaczen. Odinstalowalem wszystko, zainstalowalem same sterowniki i juz jest wszystko ok :)
Dzieki wszystkim za pomoc :)