witam dzisiaj kupilem klucz do gry skyrim legendary edition gra miala byc w jezyku polskim
jest tez tak ustawione we własciwosciach jednak po wejsciu w gre jest po angielsku
Ona nie jest wbrew pozorom po angielsku. Znak $ oznacza, że masz defaultowy tekst, niezależny od wersji językowej.
Ogólnie jeden z bugów Skyrima dość znany, na szczęście w wersji Steam łatwy do naprawienia.
1) zmień język na angielski
2) sprawdź czy w documents/skyrim/skyrim.ini. masz linię sLanguage=ENGLISH (tj. czy angielski jest naprawdę ustawiony)
3) zweryfikuj pliki
4) odpal grę i zobacz czy masz angielski bez znaków $ sprzodu
5) zmień język na Polski
6) to samo co w punkcie drugim tylko powinno być polish
7) zweryfikuj pliki
8) odpal grę
Niestety ale instalator skyrima jest równie zbugowany co sama gra. ;) Powodzenia, według społeczności reddita powinno pomóc.
po weryfikacji plikow pisze za 1 nie udany i nic sie nie sciaga i tak za kazdym razem
Próbowałeś reinstalować? Bo to, aż dziwne, że nie ściąga.
A jak zmieniłeś na wersję ang to było dobrze, bez tych $?
Reinstal robiłem ale to jeszcze przed wrzuceniem posta.
Po zmianie na angielski nie było $
(Gra w odpowiedniej wersji ma dubbing polski i napisy polskie do wyboru.)
Problem skyrim z dodatkami (wersja nie special) klucz w wersji ROW (global) brak dostępu do polskiego
Tak ma być właśnie, skyrim jest gra od bethsedy(jest kilka takich od tej firmy), gdzie zastosowano blokade regionalna. W wersji ROW zdobytej w formie klucza nie ma polskiego, dopiero kupiony z naszej strefy zwanej RU lub czesciej RHCP, bedzie polski do wyboru
Strona sklepu steam pokazuje polski, bo pokazuje oferte gry RHCP, a ty masz ROW, (steam sie na roznych wersjach regionalnych wykłada)
Masz do wyboru polski w liscie jezykow, bo steam tez sie wyklada, gra z dodatkami w wersji ROW pokazuje polski do wyboru , ale nie da sie go pobrac.
Poniewaz masz wersje ROW to dopisku regionalnego nie bedziesz mial.
Dopisek określający wersje regionalną posiadanej gry jest trochę ukryty w steamie, po uruchomieniu (klienta)steama w prawym gornym rogu jest Twoj nick, lewym przyciskim na niego i z menu wybrac dane konta, a potem jest Wyświetl licencje i aktywacje kluczy produktu i tam jest lista gier i tam bedą miedzy innymi gry bethsedy. I tam sie zwykle szuka dopisku.
Rozwiazania sa rozne, jeden pobierze pelne lub same napisy spolszczenie(jakies sa, tylko uwazaj na falszywe strony i pliki) lub kupi gre+3dlc jeszcze raz, ale w odpowiednej wersji PL.
Dobra udało sie ale mam kolejny problem
gra odpala sie w małym oknie wyzej sa zdjecia
wystarczylo stworzyc nowego uzytkownika i jest pelny ekran
na stary tez juz jest tylko ze widac pasek zadan ale juz chyba przezyje przełączanie
Myślałem że już wszystko zrobiłem przeniosłem pliki z tego drugiego użytkownika bo tam wszystko działało ale jest kolejny problem bo gra się nie zapisuje
Dodam jeszcze że gra ma teraz nawet dubbing
dobra CHYBA ostatecznie sie udało mialem ustawiony kontrolowany dostep do folderow i to nie pozwalało zapisywac.
Dzieki wszystkim za pomoc chociaż nie jestem w 100% pewny ze jeszcze nie bede pisał po tym jak sie z tym wszystkim nameczyłem ;)