Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem, nie wyświetla się obraz po załadowaniu Windowsa.

13.12.2012 17:39
mgr. Kuba
1
mgr. Kuba
159
-

Problem, nie wyświetla się obraz po załadowaniu Windowsa.

Cześć i czołem.
Opisze problem od początku, tak pewnie będzie najłatwiej, po odpaleniu jakieś tam gry zamiast menu powitał mnie czarny ekran (dźwięk był), nie dało się zamknąć gry Alf F4, nie dało się otworzyć jej w oknie Alt + Enter ani nie dało się wywołać menadżera zadań, no cóż, restart komputera.
Komputer wystartował poprawnie, był ekran biosu, płyty głównej, windows się załadował z tym że przed ekranem powitalnym albo zamiast ekranu powitalnego pojawił się czarny ekran który nie chce zniknąć (dźwięk jest).
Wydaje mi się że zmieniła mi się rozdzielczość/odświeżanie na takie które nie obsługuje mój monitor dlatego nie ma obrazu, niestety nie jestem w stanie nic zmienić bo nie mam obrazu :S
W trybie awaryjnym (który działa) zrobiłem nowe konto ale nie pojawia mi się ekran wyboru konta.
Mam Windows 7.

Pomocy ;(

13.12.2012 18:02
legrooch
2
odpowiedz
legrooch
240
MPO Squad Member

Najprawdopodobniej masz kartę z dwoma wyjściami, w tym jedno HDMI. Podłącz obraz pod drugie, ustaw w systemie główne i będzie ok.

13.12.2012 19:34
mgr. Kuba
3
odpowiedz
mgr. Kuba
159
-

Działa, dzięki legrooch.
Ale w dalszym ciągu nie znam przyczyny problemu i nie wiem czy mam na coś uważać..
Jeszcze dodam że gdy odinstalowałem sterowniki grafiki Windows normalnie się ładował, po ponownym zainstalowaniu znów był czarny ekran.

Forum: Problem, nie wyświetla się obraz po załadowaniu Windowsa.