Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem, gry się "freezują"

07.06.2015 13:17
1
Outsiderek
5
Legionista

Problem, gry się "freezują"

Witam. Tak jak w temacie mam problem z grami. Zaczęło się to może jakiś tyg. temu może? Coś takiego ale nie zauważałem tego bo nie były to jakiś uciążliwe błędy. Ale teraz nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Na przykład Arma 3 która mi chodziła płynnie, teraz po uruchomieniu gry menu się zacina a kiedy wejde na serwer to po kilki sekundach gra mi sie zamraża i muszę wyjść do pulpitu a komunikat że program przestał działać. Kolejny przykład to GTA 5 również chodziło mi płynnie jeśli dobrze sobie ustawienia zrobiłem. A teraz? Albo mi się gra freezuje na 30sekund i NIC nie mogę zrobić, ani wyjść do pulpitu, ani wyłączyć grę. Albo gra "przestaje działać". Z Wiedźminem 3 podobny problem. Każda z tych gier chodziła mi płynnie i nie zacinała się z winy mojego komputera. Teraz jednak mam coś z komputerem że niektóre gry mi się psują więc proszę o pomoc.

Procesor : Intel Core i5-3570 CPU
Pamięć : 8
Karta Graficzna : AMD Radeon HD 7800 Series

Jeśli coś jeszcze z parametrów podać to pisać bo słabo się znam na "wnętrznościach" kompa.

07.06.2015 13:50
2
odpowiedz
drumnbass1804
31
Pretorianin

spalony procesor na bank

07.06.2015 13:52
3
odpowiedz
Outsiderek
5
Legionista

Trolluj gdzie indziej pajacu.

07.06.2015 13:53
4
odpowiedz
Hennsen
2
Konsul

Bez takich. Sprawdź temperatury proca i karty.

07.06.2015 13:54
5
odpowiedz
Outsiderek
5
Legionista

Jak najlepiej mógłbym sprawdzić temperature?

07.06.2015 14:48
djeko
6
odpowiedz
djeko
46
Force Majeure

1. Napisz konkretnie jaka karta graficzna.
2. Ściągnij SpeedFan i sprawdź temperatury po 30 minutach gry.
3. Ściągnij MBAM i przeskanuj komputer.

07.06.2015 15:17
7
odpowiedz
Outsiderek
5
Legionista

Kartę graficzna podałem ci taką jaka pisze mi w Komputer>Właściwości>Menadżer Urządzeń, inaczej nie wiem jak sprawdzić. MBAM przeskanowałem komputer i miałem 300 błędów :( A co do temperatury to mam włączyć grę która się freezuję czy jakąś która działa?

Forum: Problem, gry się "freezują"