Próba oszustwa ?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
22.09.2011 02:01
Kolotek
1
odpowiedz
Kolotek
64
Pretorianin

Próba oszustwa ?

Witam ! Tydzien temu rozglądałem sie po internecie za pracą w Holandii , wykonałem kilkanascie telefonów i nic się nie znalazło , na stronie praca-za-granica.pl , znalazłem ogłoszenie - http://www.praca-za-granica.pl/o-170014.php , więc dzwonie , odbiera Kobieta i mówi , że potrzebują 10 pracowników , 7 euro netto , płacą za ubezpieczenie , praca 6 dni w tyg. i po 10h, wszystko fajnie , w sumie aż za dobrze . Przekonała mnie ta oferta i sie zgodziłem wraz z dwójką znajomych . Kobieta podpowedziala o tanich lotach jak RYANAIR , powiedziała , że pracownicy z Polski przeważnie takimi liniami lecą do Hiszpanii, i faktycznie za osobę bilet wyszedl 382zl z bagazem , więc zabarałem sie ze znajomymi i pojechalismy do Wrocławia na Lotnisko kupic bilety , na drugi dzien zadzwonilismy do Pracodawcy i podalismy numer lotu . I naglę babka wyskoczyła z tekstem , że musimy wpłacic 450Euro na konto do jutra za wynajmiej mieszkania , nie pozniej bo kto inny może je wynając , no i już wiadomo , że cos jest nie tak . Nie poszlismy na to , pojechalismy zwrocic bilety i co sie okazało że te Linie nie zwracają pieniedzy, zostałem tylko w długach bo troche pieniedzy mi na te wyjazdy na lotnisko i telefony do Hiszpani poszło. Wychodzi na to , że Kobieta oferujaca prace , czekała tylko jak zakupimy bilety , a dopiero potem poinformuje nas o jakiejs wpłacie na konto , sprytne ... Jestem strasznie wk**iony tą sytuacją. No chyba , że to nie jest oszustwa , a naprawde pieniadze pojda na mieszkanie dla nas , ale raczej watpie . Może ktoś z was znalazł sie w podobnej sytuacji ?

22.09.2011 02:16
2
odpowiedz
YogiYogi
127
Generał

Typowe, proba wyludzenia na zasadzie "juz powiedzieli A to powiedza B"
Dobrze ze sie nie wpakowales w g... bo na miejscu by sie okazalo ze masz jeszcze 2x tyle "oplat"

Masz jakies papiery na to ? umowe z firma czy wszystko bylo na gebe ?

Jesli mozesz to udowodnic -> Policja
Jesli nie - to niestety pozostaje program "Uwaga" i generalnie dziennikarze.

Ach - bylbylm zapomnial - mieszkanie na miejscu - jesli w ogole jakies by bylo, to nora z 20 wydymanymi jak Wy Polakami na 2 pokojach u Pakistanczyka. Kibel na zewnatrz.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl