Tak wypadło że w tym roku muszę kupić jakiś prezent komunijny. Skończyły się czasy zegarków casio, rowerów jubilat od rometa itp. Nastały czasy tabletów, laptopów i chińskich quadów.
Wpisując się w tą nową świecką (?) tradycję, postanowiłem wybrać pomiędzy laptopem a tabletem.
Problem w tym, że nigdy nie używałem tabletów, a jedyny OS jaki znam to Windows (od 95 aż po "ósemkę")
Co byłoby lepszym wyborem dla dziecka w wieku "komunijnym". Czy android jest łatwy w ogarnięciu, czy taki tablet nadaje się do czegoś więcej niż przeglądanie internetu i proste gierki ? (Nie mam złudzeń i nie twierdzę, że dziecko będzie się na nim uczyć itd. ale jakie są opcje w tym kierunku ? Są jakieś programy/aplikacje np. do nauki języków itd. - pytam jako kompletny laik tabletowy)
Kolejna sprawa to kwota. Planuje budżet w granicach 1500 zł. Co będzie najlepszym wyborem w tej cenie. Co sądzicie o samsungu galaxy tab ?
A może lepszy będzie mały laptop ?
Proszę o jakieś rady.
Nie podam Ci konkretnych modeli ale laptop nawet w tej cenie będzie lepszym rozwiązaniem. Tablet dla gowniarza to hajs w błoto.