Czy nie jest tak, że powiedzmy parę miesięcy po premierze nowej generacji konsol ceny katualnych podzespołów komputera spadają, bo są zastępowane nowszymi, lepszymi, szybszymi, które mają dorównać powiedzmy PS4. Czy teraz nie jest najlepszy czas na sprzedaż swojego PC i zainwestowanie w nowego za pare msc?
Ja tylko pytam gdyż nie znam się na tym. Chciałbym się dowiedzieć, ponieważ mam ofertę za swojego 2letniego kompa, która jest niewiele niższa od ceny za która go kupiłem. Z góry dzięki za odp.
Konsole raczej nie mają wiele wspólnego z cenami na rynku podzespołów PC. Bardziej chodzi o to, że on się sam zastępuje co jakiś czas nowszymi układami, a po wyjściu next-genów zobaczysz sobie po prostu jak zmienią się wymagania i dobierzesz sobie części.
Jak wyżej. Ceny podzespołów naturalnie spadają, a same podzespoły są zastępowane nowymi w swoim rytmie. Z tym że idzie to swoim własnym rytmem a next-geny nie mają tu nic do tego. Prędzej spodziewałbym się obniżki ceny current-genów.
Ja powiem tak. Bardziej prawdopodobna już będzie podwyżka cen na zbliżające się święta. No ale nie znam się dokładnie aby być pewnym.