Po 8 latach używania budżetowej A4 Tech czas wymienić mysz na coś lepszego. Chciałbym kupić przewodowego optyka, który będzie dobrze się sprawdzał w RTS/FPS. Z dodatkowych przycisków potrzebne mi są jedynie dwa boczne obsługiwane kciukiem. Nie chciałbym raczej wydać więcej niż 200 zł, ale jeżeli przy dołożeniu paru dych dostanę dużo lepszy sprzęt, to pójdę na to. Jakie modele polecacie?
Ja gryzmolę Natec'ami - sprawdź Genesis GX68 (taką mam w domu do wszystkiego + Xmouse Button Control, dałem 85zł ) i wyższe modele.
W pracy do CAD/Inventor mam GX78 z kilkoma makrami (ok 150zł).
Chyba nie istnieją myszy nieprecyzyjne, kup taką, którą wykonali lepiej, ma dobrze leżeć w dłoni, ma mieć dobrą wielkość, jeśli nie lubisz by kliknięcia były głośne to szukaj takiej z cichymi, o ile w ogóle ktoś ci w recenzji myszki o tym wspomni. Kółko myszy teoretycznie może być zrobione z byle czego i kształt rolki może być zły i może być nieprzyjemne w dotyku. Zadbaj o to by przyciski boczne były dobrze ułożone, żeby nie były wstawione na odpier...l. I przeczytaj opinie myszki, którą zechcesz kupić. Na amazonie jest sporo opinii, więcej niż na skąpcu, ceneo itd.
Jak jesteś noł lajfem to może celuj w mysz przewodową. I omijaj malutkie myszki laptopowe, bo one są koszmarne, zrobione dla liliputów, którzy z netbookiem do lasu jadą. Na porównywalkach cen ustaw se filtr ceny od np. 60 zł do 130 zł, wybierz kilka myszy i czytaj opinie, jak nie będą ci pasować to zmień zakres cen.
I na youtube są recenzje myszek niektórych.