Poznański sklepikarz aka Szeryf Internetu
wyłudzał kasę na wnuczka.
http://www.prw.pl/articles/view/31110/policjanci-zatrzymali-szeryfa-internetu-
https://www.youtube.com/user/Szeryfinternetu/videos
https://www.youtube.com/user/zegmarek/videos
To była celowa prowokacja - chciał tylko pokazać że w Polsce tylko z oszustwa można żyć.
Pieniądze na pewno by oddał jakby to nagłośnił.
Ta szeryf, ale nie ten co łamał wiosła i zasysał beznyne z baku na stacji.
ale inba opy
Nie trawiłem tego czereśniaka i znów mnie instynkt nie zawiódł :).
Zenzibar, gardzisz vlogami a oglądałeś coś takiego? Gdzie się w ogóle takie rzeczy wynajduje, bo to chyba jakaś hipsterska nisza? Nawet PolishAdama się lepiej słucha, niż tych głupot sepleniaka :D
[13]
Był kiedyś o nim temat na golu. Zresztą wszędzie było głośno, więc jaka nisza do uja pana?
a uznawałem Poznań za najlepsze miejsce do życia w tym kraju :/ no cóż, zdania przez takie coś nie zmienię :]
Ciekawe, czy w więzieniu straci gwiazdę szeryfa. Ależ to jest śmieszna sytuacja.
Wypowiem się tutaj jako osoba, która ma bezpośredni kontakt z panem Markiem i od początku jego działalności prowadzę z nim wspólne konto facebookowe. Przez ten cały okres miałem dostęp do jego wiadomości z osobami prywatnymi, mediami i widziałem także wszelkie biznesowe transakcje. Nie wiem co robił poza facebookiem i youtube, ale z tego co ja mogę powiedzieć to nigdy nie zauważyłem nawet znamion oszustwa w tym co robił. Jest mi przykro, ale czekam na wyjaśnienie sprawy.
www.facebook.com/szeryfinternetu

jasonxxx [ gry online level: 56 - Szeryf ]
Hohner a chcesz w dziąsło? :P
No coż, zapewne współwięzniowie docenią jego społeczną działalność... Z jednej strony szkoda gościa, ale oszukiwanie starych ludzi "na wnuczka" to jeden z najpodlejszych numerów jakie można zrobić. Lepiej już jakby okardł bank, albo uczciwie zarabiał np na sutenerstwie, pisaniu prac magisterskich albo produkcji metamfetaminy.
ThrashMetal --> Dzięki, cieszę się, że serial telewizyjny jest w stanie czegoś Cię nauczyć ;)
Może szeryf ( nie śledzę działalności tego Pana) faktycznie nagrywał odcinek - prowokacje o wyłudzeniach metodą na wnuczka i mu nie poszło. To by było interesujące.
Dlaczego nie jestem tym zaskoczony ale jaki montera takie towarzystwo, ciagnie swoj do swego.
Ten Marek to ma same nie przemyślane decyzje.
Zamknął sklep, został vlogerem i jeszcze zatrudnił montere do prowadzenia profilu na FB...
Nie ale już zostawiając tą forumową gwiazdę...
Koleś był spoko, ale do pewnego momentu. Później najzwyczajniej w świecie się pogubił, zaczął robić z Siebie szeryfa i nudził na tych vlogach.
Child of Pain - musisz mieć strasznie nudne, a zarazem przykre życie.
A o szeryfie pierwsze słyszę.
a uznawałem Poznań za najlepsze miejsce do życia w tym kraju
<----
#knowhow
[30]
A co takim specjalista jestes od czytania w myslach po sluchania Prosto czy Firmy? Ugryź suchara, Jp?
Co do "szeryfa" nawet pojecia nie mialem ,ze tak sie okresil. Sporo mial nawet wejsc z relacji o kradziezach w sklepie, jak gonil zlodziei z miotla.
policja nie dała mu warunków by zarabiał na sklepie to pewnie w przypływie frustracji zaczął kraść, może nawet celowo by go złapano...
You either die a hero or you live long enough to see yourself to become villain.
Swoją drogą ciekawe czy ten przydomek wymyślił mu jego specjalista od "pijaru", a zarazem nasz kolega z forum.
Prokuratura nie ma wątpliwości, że "szeryf internetu" miał nie tylko wspólników, ale także zleceniodawcę, który wybierał miasta i ofiary. Marek O. był tylko wykonawcą. Niewykluczone, że do osoby, która stała na czele szajki, doprowadzą telefony i zawartość laptopa "szeryfa internetu" oraz nawigacja zabezpieczona w jego samochodzie.
No to już wiadomo skąd Montera miał kasę na te wszystkie pizze, ipody, na prawnika by nas straszyć i inne duperele !!