wyłudzał kasę na wnuczka.
http://www.prw.pl/articles/view/31110/policjanci-zatrzymali-szeryfa-internetu-
https://www.youtube.com/user/Szeryfinternetu/videos
https://www.youtube.com/user/zegmarek/videos
To była celowa prowokacja - chciał tylko pokazać że w Polsce tylko z oszustwa można żyć.
Pieniądze na pewno by oddał jakby to nagłośnił.
Szeryf U say?
Ta szeryf, ale nie ten co łamał wiosła i zasysał beznyne z baku na stacji.
ale inba opy
Po co mu ta głodówka?
Zenzibar, gardzisz vlogami a oglądałeś coś takiego? Gdzie się w ogóle takie rzeczy wynajduje, bo to chyba jakaś hipsterska nisza? Nawet PolishAdama się lepiej słucha, niż tych głupot sepleniaka :D
[13]
Był kiedyś o nim temat na golu. Zresztą wszędzie było głośno, więc jaka nisza do uja pana?
a uznawałem Poznań za najlepsze miejsce do życia w tym kraju :/ no cóż, zdania przez takie coś nie zmienię :]
Ciekawe, czy w więzieniu straci gwiazdę szeryfa. Ależ to jest śmieszna sytuacja.
Wypowiem się tutaj jako osoba, która ma bezpośredni kontakt z panem Markiem i od początku jego działalności prowadzę z nim wspólne konto facebookowe. Przez ten cały okres miałem dostęp do jego wiadomości z osobami prywatnymi, mediami i widziałem także wszelkie biznesowe transakcje. Nie wiem co robił poza facebookiem i youtube, ale z tego co ja mogę powiedzieć to nigdy nie zauważyłem nawet znamion oszustwa w tym co robił. Jest mi przykro, ale czekam na wyjaśnienie sprawy.
www.facebook.com/szeryfinternetu
jasonxxx [ gry online level: 56 - Szeryf ]
Hohner a chcesz w dziąsło? :P
Szybko zgłaszać Monterę za współudział!
No coż, zapewne współwięzniowie docenią jego społeczną działalność... Z jednej strony szkoda gościa, ale oszukiwanie starych ludzi "na wnuczka" to jeden z najpodlejszych numerów jakie można zrobić. Lepiej już jakby okardł bank, albo uczciwie zarabiał np na sutenerstwie, pisaniu prac magisterskich albo produkcji metamfetaminy.
ThrashMetal --> Dzięki, cieszę się, że serial telewizyjny jest w stanie czegoś Cię nauczyć ;)
Może szeryf ( nie śledzę działalności tego Pana) faktycznie nagrywał odcinek - prowokacje o wyłudzeniach metodą na wnuczka i mu nie poszło. To by było interesujące.
^ MetAmfetamina!! Jedno "a" w środku nie dwa!
Dlaczego nie jestem tym zaskoczony ale jaki montera takie towarzystwo, ciagnie swoj do swego.
Ten Marek to ma same nie przemyślane decyzje.
Zamknął sklep, został vlogerem i jeszcze zatrudnił montere do prowadzenia profilu na FB...
Nie ale już zostawiając tą forumową gwiazdę...
Koleś był spoko, ale do pewnego momentu. Później najzwyczajniej w świecie się pogubił, zaczął robić z Siebie szeryfa i nudził na tych vlogach.
Child of Pain - musisz mieć strasznie nudne, a zarazem przykre życie.
A o szeryfie pierwsze słyszę.
BEKA
a uznawałem Poznań za najlepsze miejsce do życia w tym kraju
<----
#knowhow
[30]
A co takim specjalista jestes od czytania w myslach po sluchania Prosto czy Firmy? Ugryź suchara, Jp?
Co do "szeryfa" nawet pojecia nie mialem ,ze tak sie okresil. Sporo mial nawet wejsc z relacji o kradziezach w sklepie, jak gonil zlodziei z miotla.
policja nie dała mu warunków by zarabiał na sklepie to pewnie w przypływie frustracji zaczął kraść, może nawet celowo by go złapano...
You either die a hero or you live long enough to see yourself to become villain.
Swoją drogą ciekawe czy ten przydomek wymyślił mu jego specjalista od "pijaru", a zarazem nasz kolega z forum.
Prokuratura nie ma wątpliwości, że "szeryf internetu" miał nie tylko wspólników, ale także zleceniodawcę, który wybierał miasta i ofiary. Marek O. był tylko wykonawcą. Niewykluczone, że do osoby, która stała na czele szajki, doprowadzą telefony i zawartość laptopa "szeryfa internetu" oraz nawigacja zabezpieczona w jego samochodzie.
No to już wiadomo skąd Montera miał kasę na te wszystkie pizze, ipody, na prawnika by nas straszyć i inne duperele !!