Powiadomienia www i obserwowanie użytkownika

Administracyjne
Odpowiedz
27.04.2026 11:11
Łosiu
1
2
odpowiedz
Łosiu
290
LeChuck

GRYOnline.pl

Image

Powiadomienia www i obserwowanie użytkownika

Dziś wleciały na produkcję powiadomienia www. W zasadzie miały to być proste powiadomienia, ale ciut nas poniosło i zrobiliśmy tak jakby feed sajtu + powiadomienia tworzące de facto feeedy tego co się dzieje na GOL-u, spersonalizowane pod każdego z Was. Już pokrótce wyjaśniam.

Teraz klikając na dzwoneczku na górze strony otwiera Wam się z prawej strony panel. Macie tam dwie sekcje: “Co nowego” i “Moje”.

“Co nowego” to sekcja widoczna dla wszystkich i zalogowanych i niezalogowanych. Macie tam po dacie jak leci wszystkie aktualizacje wątków na forum oraz najważniejsze rzeczy jakie dzieją się na stronie w kontekście gier, czyli dodanie i modyfikacje wpisów gier, zmiany dat wydań, wymagania sprzętowe, nowe screeny, trailery czy materiały publicystyczne itd.

Zawartość “Moje” widoczna jest tylko dla osób zalogowanych i dostajecie tam tylko to co Was interesuje. Idąc po kolei:

- W sekcji "Dyskusje" są powiadomienia o tym, że was przywołano, aktualizacje wątków w jakich się udzieliliście oraz te które obserwujecie.
- W sekcji "Gry" są wszystkie aktualizujcie na stronie dotyczące obserwowanych przez was gier oraz gier jakie macie w moje gry oraz tych, w które zadeklarowaliście, że chcecie zagrać.
- W sekcji czytelnicy macie updejty o nowych top-listach obserwowanych użytkowników oraz o otrzymanych serduszkach.

Wszystkim tym możecie dowolnie sterować z nowego panelu administracyjnego dotyczącego powiadomień - https://www.gry-online.pl/users/ustawienia/powiadomienia_nowe/. Albo też bezpośrednio z feedu powiadomień klikając na ikonę trzech kropeczek.

Jak już wynika z powyższego, dodaliśmy opcję obserwowania użytkownika.

Poza tym, klasycznie - na razie cała funkcjonalność jest w fazie release candidate, czyli komunikujemy tylko na forum. Poprawiamy błędy i wprowadzamy Wasze sugestie.

Z tym wszystkim idą w parze powiadomienia mailowe, ale tutaj Dante jeszcze kończy z nimi robić, zarówno maile informujące o aktywności na forum, jak i związanej z grami. Powinny być ogarnięte do majówki.

post wyedytowany przez Łosiu 2026-04-27 11:15:38
27.04.2026 11:43
mohenjodaro
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
mohenjodaro
131
Mieszkaniec Beregostu

Wow mega! Nie działą to chyba jeszcze idealnie, bo dostaje powiadomienia, że jakiś random ocenił Most Wanted 2005 czy The Elder Scrolls Online, gdzie ja z tymi grami nie mam nic wspólnego, ale ogólnie widzę, że dużo mi umykało wokół własnych dyskusji ;)

27.04.2026 11:56
Łosiu
2.1
Łosiu
290
LeChuck

GRYOnline.pl

Na razie dostajesz powiadomienia o akcjach dotyczących gier jakie masz w moich grach. Możesz sobie tam wejść i ułatwiać jak tam chcesz przy grze. Ewentualnie dodamy jakieś extra opcje, ale to niech to deko pochodzi i więcej osób się zapozna i wypowie.

27.04.2026 12:17
mohenjodaro
2.2
mohenjodaro
131
Mieszkaniec Beregostu

No, ale wlasnie chodzi mi o to, ze ja z tymi grami nigdy nic bliżej ;)

27.04.2026 12:14
M@co
3
odpowiedz
M@co
137
Krzywda

W sekcji "Dyskusje" są powiadomienia o tym, że was przywołano, aktualizacje wątków w jakich się udzieliliście oraz te które obserwujecie.

Pry obserwowaniu chodzi o kliknięciu w ten dzwonek nad tematem - Subskrybuj wątek?

Bardzo fajne zmiany!

Edit: Taki pomysł do rozważenia. Jak się kliknie w menu z powiadomieniami to ono się ładnie rozwija z prawej strony. Można je później zwinąć na przykład tą strzałką. Ale fajna była by też opcja kliknięcia gdziekolwiek w lewej części strony, która automatycznie zwinęła by to menu powiadomień. Kojarzę taki UX z innych stron w sieci i imho się to dobrze sprawdza.

post wyedytowany przez M@co 2026-04-27 12:18:08
Forum Administracyjne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl