Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Potrzebna rada :P

20.11.2012 01:25
👍
1
zanonimizowany878777
3
Junior

Potrzebna rada :P

Witam!
Na wstępie przepraszam gdybym pomylił działy,jestem nowy i dopiero ogarniam forum
Otóż zastanawiam się czy na moim kompie pójdą gry takie jak np. Crysis 3,GTA V,Battlefield 4,czy mój sprzęt nie jest na to za stary.Większość gier w jakie dotąd grałem elegancko śmigała na najwyższych ustawieniach graficznych,bez żadnych lagów. Wyjątkiem od reguły jest Battlefield 3 w którym cisne na najmniejszej rozdzielczości i średnich ustawieniach(minimalne podciągnięcie rozdzielczości skutkuje ciągłym ścinaniem się gry)...
I tutaj moje pytania:
1.Czym mogą być spowodowane okropne lagi podczas minimalnej nawet zmiany rozdzielczości w Bf3?
2.Czy mój komp da sobie rade z grami które wymieniłem powyżej(oczywiście gry te nie wyszły jeszcze na rynek jednak można przewidzieć ich wymagania).
3.Jakie rzeczy w kompie mógłbym wymienić czy może bardziej opłacalne byłoby kupno nowego kompa?
4.Pójdzie GTA4? :P
Z góry zaznaczam,że jakimś niewiadomo jakim specem od kompów nie jestem,napisałem tego posta by zdobyć opinie osób bardziej obeznanych w temacie ;p

Mój komp:
System Operacyjny- Windows Vista Home Premium 32 bit
RAM-4GB
Karta graficzna-NVIDIA GeForce 9500 GT
Procesor-Pentium Dual-Core E5300 2.60GHz 2600MHz dwurdzeniowy
Pozdro

20.11.2012 01:31
😍
2
odpowiedz
zanonimizowany771529
31
Generał

2. Kombajn to to nie jest,a grafika to już całkiem słabizna. Pewnie załapiesz się na niskie detale, z resztą nikt Ci nie wywróży jak te gry będą zoptymalizowane, ale cudów się nie spodziewaj.

20.11.2012 04:14
tommy_1234
3
odpowiedz
tommy_1234
102
Global Elite

GTA V nie będzie na pc więc się nie przymierzaj :P i w pierwszej kolejności zmień Windowsa.

20.11.2012 08:18
Bartesso94
4
odpowiedz
Bartesso94
60
Generał

Będzie ciężko, mam może o pół klasy lepszy komputer od twojego i jak dotąd gry chodzą w porządku- tak przeważnie średnio- wysokie detale z przesunięciem na wysokie, ale liczba fpsów w coraz nowszych grach nie poraża wtedy. Tylko problemem w moim przypadku jest Windows XP, które muszę w końcu zmienić.

Co do tych gierek, co wymieniłeś to wydaje mi się, że pójść to pójdą, ale raczej nie będą grzały na dogodnych ustawieniach. A w GTA 4 pograsz na pewno, oscylując przy średnich wymaganiach. Jak mądrzej napisał kolega powyżej, dobrze by było gdybyś zmienił na Windowsa 7.

20.11.2012 08:32
5
odpowiedz
zanonimizowany878158
1
Legionista

Wejdź sobie na tą stronę i po prostu sprawdź jak stoisz z wymaganiami danych gier (zwłaszcza BF3): http://www.systemrequirementslab.com/

Wybierasz grę, którą chcesz sprawdzić i klikasz na button CAN YOU RUN IT a potem bodajże BEGIN DETECTION - i po paru chwilach mniej więcej wiesz, czy gra Ci odpali, lub jakie wymagania po prostu spełniasz (minimalne, czy zalecane).

PS1. Nie pytaj o gry, które nie wyszły, bo nikt nie zna ich wymagań i nikt Ci nie pomoże w ocenie, czy Ci pójdą...
PS2. Jak masz lagi w BF3 to znaczy, że masz po prostu kompa na to za słabego.
PS3. GTA 5 będzie raczej na PC. Pytanie tylko, kiedy ;-)

Forum: Potrzebna rada :P