Witam. Padły mi porty usb na płycie głównej oraz coś się dzieje z wejściem na jack dlatego chciałbym zmienić płytę na jakąś inną. Wiem, że to już archaiczna konstrukcja, ale do mojego 15 calowego monitora wszystko to co chciałem mi działało jak trzeba. Miałem płytę gigabyte ga-g31m-es2l, która jest bardzo dobra bo mogłem podkręcić procesor, ale niestety była mała jeśli chodzi o pojemność ramu.
Chciałbym kupić w okolicach 100zł nową płytę, jest na allegro tego pełno niemniej jak wpisuje poszczególne w google to jest mało opinii a boję się kupić nawet markową płytę ale bez ocen w internecie. Wszystko czego potrzebuje to możliwość OC (e6550 2.3 na 3.0), fajnie jakby były 4 sloty na ramy no i ogólnie żeby płyta służyła (może być używana).
Reszta sprzętu z którym musi być kompatybilna:
- c2d e6550 2.33ghz
-9600gt 512mb ddr3
-4GB kingston 800mhz
-Seagate 160GB sata II (tutaj fajnie jakbym mógł włożyć też sata I)
-tracer be cool 420W
Byłbym wdzięczny za pomoc.
PS. niedawno zmieniałem zasilacz na wyżej podany, dostałem go tanio więc szkoda było nie brać. Czy jest on jednak dobry do tego zestawu? Pozdrawiam.
Nie mogę edytować:/
Czy coś takiego się nada?
allegro.pl/asrock-g31m-vs-ddr2-45nm-core2-quad-fv-g31-ioshi-i3374446655.html
Co prawda tylko 2 sloty na ram, ale w ostateczności te 4GB mi wystarczą. Czy na tej płycie będę mógł spokojnie podkręcać?
Jest jeszcze:
allegro.pl/asus-p5gc-vm-intel-945gc-3-m-ce-gw-i3381764081.html
Tutaj 4 sloty ale taniej? Ktoś wytłumaczy różnicę?
Podbijam. Z tego co widzę ta druga płyta nie obsługuje ramu 800mhz więc zostaje ta pierwsza. Nadaje się? Warto ją kupić w tej cenie z warunkami podanymi w pierwszym poście?
tracer be cool 420W
Pozbądź się tego syfu póki jeszcze komputer ci działa! Gorszego szajsu chyba nie ma na rynku.