Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Poszukuję starej gry. Bardzo proszę o pomoc.

19.02.2014 10:50
1
zanonimizowany977954
1
Junior

Poszukuję starej gry. Bardzo proszę o pomoc.

Witam wszystkich użytkowników.

Sprawa dość trudna, przeszukałam chyba wszystkie możliwe portale.
Swego czasu, jako dziecko (połowa/koniec lat 90?) grałam w bardzo przyjemną grę, niestety nie pamiętam ani jej nazwy, ani roku wydania, pamiętam jedynie, że była to gra przygodowa/logiczna?
Cała akcja działa się pod wodą. Trzeba było rozwiązać jakąś zagadkę, niestety mam totalnie zamglone wspomnienia, pamiętam, że była to gra podobna do Ace Ventura- opierała się na tej samej zasadzie rozwiązywania zagadki. A więc, bardziej konkretnie, zbiór faktów i tego co pamiętam:
-Akcja rozgrywała się pod wodą
-Była to gra dla dzieci
-Opierała się na rozwiązywaniu zagadki, prawdopodobnie point&click
-Nie jest to ani symulator wędkarstwa, ani łodzi podwodnej ( piszę o tym, bo takie rzeczy mi wyguglowało :)
-Pamiętam jedno zadanie z tej gry, mianowicie trzeba było rozwiązać supeł (klikając na poszczególne fragmenty związanej liny, gdzieś w innym pomieszczeniu w tej grze była taka książka ze sposobami wiązania liny)
-Zdaje się, że pamiętam jakieś postaci- rybki.

Uh sama jak to czytam, czuję, że to trochę chaotyczne i niedorzeczne. Ale cóż, "mózg mnie swędzi" :) i nie mogę sobie przypomnieć nazwy, a to nieprzyjemne uczucie, a wpisując w google hasła typu "stare gry pc podwodne", albo "z rybkami", wyskakują tylko gry online lub symulatory łowienia ryb. Z góry dziękuję za pomoc.

19.02.2014 11:28
Leon86
2
odpowiedz
Leon86
132
PREDATOR

Hmm... będzie ciężko :-/ pierwszy mój typ:

EcoQuest: The Search for Cetus

https://www.gry-online.pl/gry/ecoquest-the-search-for-cetus/zbdc4

19.02.2014 12:07
3
odpowiedz
zanonimizowany977954
1
Junior

Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

To nie to. Raczej bohaterami były jakieś rybki.
Bardzo, bardzo ciężko znaleźć, bo niestety to wspomnienia sprzed ponad 10 lat.
Jestem ogromnie ciekawa, co to było, po prostu. Jeśli się nie znajdzie, to też nie szkodzi. Po prostu byłam ciekawa.

19.02.2014 12:15
kjx
4
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate
Forum: Poszukuję starej gry. Bardzo proszę o pomoc.