Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: poszukiwana bardzo stara gra

14.06.2013 10:59
😊
1
twety
1
Junior

poszukiwana bardzo stara gra

Witajcie!
Poszukuję bardzo starej gry, nie pamiętam jej tytułu bo grając w nią byłam małym dzieckiem.
W grze steruje się górnikiem który toruje sobie drogę przez planszę machając przed sobą kilofem, żeby przejść do kolejnych platform trzeba zebrać wszystkie zielone diamenty znajdujące się na planszy. Górnik może przepychać szare kamienie i trzeba uciekać przed potworkami. W niektórych planszach gdy zbiera się diamenty zbyt długo pojawia się jajo z którego wykluwa się potworek, potworki można zabijać kamieniami, pamiętam też że mogły one chodzić tylko po tunelach wydrążonych przez górnika. W niektórych planszach pojawiał się też ogień albo maszyny do produkcji diamentów które trzeba było rozwalić za pomocą dynamitu lub bomby.Pamiętam też, że jedna z plansz nazywała się "take it easy" i trzeba było w niej od początku uciekać przed potworami i jak najszybciej nie zatrzymując się zebrać diamenty. Trzeba wspomnieć, że gra była bardzo dużymi pikselami:) Mam nadzieję, że ktoś z Was grał w to samo i pamięta jak się to nazywa!
Pozdrawiam i proszę o pomoc!

14.06.2013 11:37
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
217
Never Fade Away

Premium VIP

Boulderdash? Albo jakis klon tej gry moze.

14.06.2013 12:41
👍
3
odpowiedz
twety
1
Junior

faktycznie jak wpisuję to w google to wyskakują bardzo podobne ale nie konkretnie to ale to już bardzo wiele:) dzięki:)

14.06.2013 12:58
👍
4
odpowiedz
twety
1
Junior

Tal_Rascha bardzo Ci dziękuję tropem tej gry znalazłam dokładnie to o co mi chodziło grę Dot Valley:)
Dziękuję:)

Forum: poszukiwana bardzo stara gra