Porada z kartą sim
Witam mam dość nietypowy problem ,a chodzi o to czy można karte sim włożyć z plusa do telefonu z orange i normalnie z niego dzwonić ? Czy trzeba branda usuwać i nie da się inaczej. Jeżeli to by miało jakieś znaczenie telefon z androidem Xperia SP i tu się nasuwa moje pytanie czy można coś takiego zrobić (myśle że nie ,ale może).Dodam jeszcze że prosiłbym o szybką odpowiedź ,bo nie jestem ogarniety w tym temacie za pomoc dzięki :)
brandowany system nie ma tu nic do rzeczy
albo jest simlock, albo go nie ma, wiec wloz i sie przekonaj
A nie dobra już ogarnełem system spytam się sprzedawcy czy można taki układ zrobić no nic dzięki za pomoc i tak bo zupełnie zapomniałem o simlocku :)
To nie jest do końca jasne. Zdjęcie simlocka powoduje utratę gwarancji, o ile wystąpi usterka spowodowana właśnie zdjęciem blokady. Fakty są takie, że nawet jak się coś schrzani w sofcie, to praktycznie nie da się dojść czy to właśnie usunięcie locka (czyli de facto ingerencja w oprogramowanie telefonu) spowodowała ten błąd. Dlatego znajomy serwisant powiedział mi kiedyś "ściągajcie spokojnie, kto wam udowodni potem że to że jedno wynikło z drugiego?"