Pomożecie wycenić staruszka PC? :)
Cześć, mój PieC ma już kilka wiosen za sobą. Myślicie że jest na dziś dzień warty chociaż, no nie wiem, kilka stów?:D
GTX 970 4GB OC
Intel i5-4690K
Ram - Crucial Ballistix Sport DDR3 2x4GB
Płyta - MSI Z97-G43
Zasilacz - Thermaltake Smart Se 530W 80+ Bronze
Dysk systemowy to SSD 120 gb
Dysk twardy na klasyczny 1 TB
Podkręcany nigdy nie był, odkurzany regularnie :D Daje radę jeszcze z takimi grami jak Warzone na średnich detalach z 80/90 FPSów ciągnie..
Korci mnie uzbieranie po latach na nowego potwora, więc ciekawi mnie czy obecny komputer jest jako używany sprzęt cokolwiek wart?
Dajcie znać, z góry dzięki!
Jak na części byś chciał sprzedawać, to mogę wziąć sam procesor :)
Wystaw na allegro w kwocie 500-1000 zł jako komputer do gier i na pewno ktoś kupi.
Z 16 GB ramu ludzie startuja z 2 tys zl
1000 zl to minimum mysle
Przeanalizuj oferty "4690 970 gtx"
To jest całkiem fajny komputer. Gdyby mnie przypiliło i potrzebowałbym kompa to ok 1000 na spokojnie bym dał :)
Jak szybko chciałbyś sprzedać to tak z 1200zł byś wziął. Po za tym w tym PC to wystarczy wymienić kartę na 6GB, podkręcić procek, dodać lepsze chłodzenie i dorzucić ramu do 16GB to większość gierek na full detalach uciągnie. Jedynie z tymi bardzie wymagającymi byłby problem jak RDR 2 czy metro ale tak to jeszcze spokojnie na nim pogra.
No właśnie tak z myślami się biję. Bo też analizowałem sytuację na zasadzie a może tu wymienię, tu dołożę...szybko doszedłem do wniosku że prawie równa się to z wymianą wszystkiego tak czy siak, haha :D