Witam. Przerzucałem filmy z starego komputera na płytę. Dwa razy się zaciął i byłem zmuszony przerwać proces. Później z nowego komputera usunąłem wadliwe pliki. Lecz okazało się że miejsce na płycie drastycznie zmalało mimo braku plików. Jak mogę temu zaradzić? Załączam zdjęcia.
Zależy jaka płyta, jak DVD-RW to możesz normalnie dorzucić nowe pliki i je dograć chyba nawet z windowsa. Jeśli to płyta DVD-R to nic już nie zrobisz i sesja jest zakończona. Jeśli już któryś raz masz tak, że przerywa nagrywanie to albo nagrywarka jakiś słaby laser ma już, albo słabe płytki albo pliki na dysku są uszkodzone. Rozwiązanie jest takie, żeby wolniejszą prędkość nagrywania ustawić albo nagrać wirtualny obraz iso i wtedy z niego nagrać na płytę.
Jeżeli to płyta DVD-RW to wystarczy wybrać "Wymaż ten dysk" (jak nie chce "wyczyścić" płyty to nagraj byle jaki mały plik i wtedy wymaż). Możesz też do "wyczyszczenia" płyty skorzystać z innych programów do nagrywania płyt (Nero Free, CD burner XP, Ashampoo Burning Studio Free itp.: https://www.dobreprogramy.pl/Nagrywanie-plyt-CDDVDBD,Programy,Windows,198.html )