POMOCY O GRY NA MÓJ KOMPUTER 2020 rok
Mam komputer z podzespołami:
- AMD Athlon(tm) X2 340 Dual Core Processor (2x 2.50 Ghz)
- NVIDIA GeForce 210 1GB ddr3
- 1 kość ram 4GB ddr3 (nie znam marki)
- KAŻDEMU SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ I POMOC
Zacznijmy od starszych GTA, far cry, Just Cause, może cs 1.6 jeśli lubisz strzelankę online. Ogółem większość starych gier na tym pójdzie.
Podpowiedz nam jakie gatunki lubisz i w jakie już grałeś i ci się podobały
Mi odpowiada większość gier bo nie mam w co grać ale za niedługo dołożę używaną GTX 1050ti 4GB vram oraz kupię 2 kości ram po 4GB żeby było 8 na dual.
Także będzie dużo lepiej :)
Ten procesor też mógłby zostać wymieniony, bo może być wąskim gardłem dla karty.
210 to kapec nie dla gier. Chcesz cos pograć to wstaw za 50 zl - 250 GTS
Mialem tego, petarda na tamte lata
Ja miałem 9500gt i grałem w wiele gier, z ogłoszeń lokalnych jakiś ktoś dał mi za tego 9500gt kartę gt440. Jakaś dziwnie popsuta chłodzenie dziwne pasywne przerabiane. Dałem wentylator 120mm. Ale ważne że działa. A najlepsze jest to- w scrapie miałem 15fps a tera mam 250fps :) To pokazuje że nawet za darmo można nieźle wyjść. A ogółem chciał 40zl za kartę (ale chciał wymianę bardziej niż kasę) wiec tez nie dużo. Ale zależy czy ktoś woli do starego grat kompa kupić ładna kartę czy tez grata aby działało a nie wyglądało. Do nowego PC bym tak nie zrobił ale w tym to dlaczego by nie :)
Edit: XD jakim cudem ta karta jest 2x gorsza od 9500gt. (Przynajmniej według neta) Puki nie wymienisz to lepiej ogranicz się do dosboxa :P a tak na serio to możesz na internecie powpisywac games for gt210
http://www.game-requirements.com/?c=nvidia_geforce_200_g_210
Tylko to jest lista co w ogóle ruszy, czesto na najnizszych ustawieniach jako tako grywalnie.
Będę też kiedyś zmieniał procesor ale na razie nie mam zbytnio pieniędzy na dużą inwestycję bo zmiana procesora = zmiana płyty głównej = zmiana kości ram, oraz zmiana chłodzenia ponieważ mam tylko boksowe, ale spokojnie, bo i tak kiedyś zmienię to wszystko. I dlatego zmieniam na razie tylko tyle rzeczy (żeby pograć sobie w troszkę więcej gier :)