POMOCY !!!! Niewiem jaki dać procesor pls !!!
Witam. Czy ktoś mógłby mi pomóc dobrać procesor do Karty Głównej : GA-M56S-S3 ?? Prosze o odp ponieważ teraz mam Athlona 64 x2 5000+ ale jest on do wymiany .... Szukam nowego w tzw "BOX'ie" do 200 zł ... Dodam też link do Płyty [link] ... MAM NADZIEJE ŻE KTOŚ MI POMOŻE :D :3
nic więcej niż X2 6400+ nie wsadzisz do tej płyty, moim zdaniem wymiana była by totalnie bez sensu
EDIT: pomyłka, od biosu F6H wsadzisz Phenomy X4 9xx - szukaj na allegro http://allegro.pl/amd-phenom-ii-x4-945-3000mhz-box-i3833746186.html
Sprawa jest taka że kiedy tylko włączam grę , czekam 5-10 min i zaczyna sie pisk .... byłem z nim u kumpla informatyka, powiedział iż jest on do wymiany i jest przegrzany ... :(
No to kup procesor na allegro i daj 'kumplowi informatykowi' do wymiany. Tyle w temacie.
Inna sprawa, że sprawdź temperatury podczas pracy komputera/grania bo może się po prostu przegrzewa a nie jest już uszkodzony. Może pomóc wymiana pasty termoprzewodzącej i kupno lepszego chłodzenia/czyszczenie starego.
Pasta była wymieniana 2 tygodnie temu ... Może troszke przesadziłem z tym " kumlem informatykiem " ... poprostu zna sie chłopak na rzeczy ... kazał coś poszukać wiec szukam :D
A temperaturę sprawdziłeś jaka jest podczas pracy komputera pod obciążeniem?
chłodzenie też nie jest najgorsze :D jak procek miał 2 lata to z tym zestawem chłodzącym było świetnie ... robiliśmy testy na zalmanie ... też po jakimś czasie sie przegrzał ...
ok 100 stopni ... wacha sie pomiędzy 96 a 100 ale to jest w tym momęcie jak zaczyna piszczeć ...
Maksymalna bezpieczna temperatura dla tych procesorów to około 67-70C, taki szczegół. Zamiast się dziwić że procesor piszczy, powinieneś raczej go podziwiać że kompletnie nie trafił go jeszcze szlag.
Lepiej zobacz czy pan informatyk nie zapomniał podłączyć wiatraka do zasilania albo czy wiatrak nie jest założony jakoś krzywo.