Pomocy!!!
Siema prosze pomozcie mi
Mam problem z laptopem kupilem go w 2017 jest to Lenovo IdeaPad Y700 czyscilem go ostatnio od srodka nic nie dalo i tak dalej specyfikacje sa takie: I5-6600k GTX 960M ram 8 gb i tak dalej mozecie sprawdzic
[link]
PROBLEM POLEGA NA TYM ZE
gdy wlacze lapka pogram ze 15 minut zaczyna mi totalnie spadaja fps co 5 sekund spada mi od 60 do 15 przez 2 sekundy prosze pomozcie wedlug mnie to przez za slaba karte RAM ale napiszcie mi co trzeba wymienic lub cos innego zrobic przy tym PROSZEEE
Paste wymieniales?
Ps. HWinfo i sprawdz jakie temperatury lapiesz. Ewidentnie lapek wchodzi w throttling.
Masz proces w tle, ktory uaktywnia się po tym czasie. Miałem to samo. Nie pamiętam jaki, ale zamknij wszystko podejrzane.
Czyżby svchost? Ja kilka lat temu miałem z nim problem. Zaczął zużywać mi prawie całą moc procesora i ogólnie wyłączenie jego pomagało, ale ostatecznie pozbyłem się go dopiero po formacie.
Pod svchost podszywa się masa syfu, on sam w sobie nie ma opcji by był tak zamulający. Pewnie w tel ci jakaś koparka albo inny botnet chodził.
To było jakieś 3-4 lata temu, więc temat jest raczej zamknięty. Ogólnie to jak go wyłączałem, to dało się normalnie grać, ale irytowało mnie to, że pojawiał się w losowych momentach, przez co czasem musiałem przerywać grę, żeby go wyłączyć. Skończyło się na formacie, po którym problem już nigdy nie wrócił.
To rzeczywiście może być jakiś proces. Tak jak Hydro miałem kiedyś problem z jednym, który też uruchamiał się po czasie i zużywał mi prawie całą moc procesora.
Jak komputer zacznie ci lagować, włącz menadżer zadań i wciśnij "pokaż procesy wszystkich użytkowników", a następnie posortuj je według zużycia procesora. Jeśli nie chodzi o procesor, to zrób to samo z RAM'em. Jak nic nie pomoże, to w ostateczności możesz być zmuszony do formatu i ponownej instalacji systemu.