Witam wszystkich! Nie bylo mnie tu kilka lat, i przepraszam za brak polskich znakow, mam tylko niemiecka klawiature teraz...
Mam problem, nie znam sie kompletnie na komputerach a poszukuje czegos taniego, co jest porownywalne z Asusem x53s i5 geforce gt540m. (moj asus zostal zniszczony wczoraj ;(...)
Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam, pionter.
Mam taki sam asus co Ty, tylko z i7, 8gb ram :P Mam go juz 5-6 lat i maszyna nie do zajechania jak na razie :) Napisz ile chcesz na taki sprzęt przeznaczyć bo jeśli tyle samo co na X53S to teraz pewnie lepszy kupisz, podaj cenę to na pewno coś znajdę ;)
nie mam pojecia, mieszkam w austrii, nie wiem jak cenowo lapki stoja tu... poprostu podaj jakies modele, ktore sa takie same badz ciut lepsze(ale bez przesady) :)
http://www.x-kom.pl/p/276030-notebook-laptop-156-dell-inspiron-3543-i5-5200u-8gb-240500-win10-gf920m.html - ten jest spoko tylko lipa ze dysk dają zewnętrzny w obudowie, czytałem gdzieś że wtedy było by trzeba wymontować napęd DVD i tam włożyć sdd a na miejsce sdd dysk zewnętrzny ale nie wiem jak jest faktycznie w praktyce czy tak można bez tracenia gwarancji :>
Jeśli szukasz współczesnego odpowiednika to wypada wziąć z kartą 940m www.agito.pl/laptop-msi-cx70-2qf-621xpl-17-3-i5-4210m-4gb-500gb-940m-cx702qf-621xpl/pd/DRTFRYBBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=12160405. Bez systemu, ale tanio. Dobra karta 940m, niżej nie mo co schodzić i normalny procesor (tzn. nie niskonapięciowy, które są oznaczone końcówką U w nazwie, jak wyżej w poście).