Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomoc w wyborze konsoli.

05.02.2014 18:28
1
zanonimizowany974430
1
Junior

Pomoc w wyborze konsoli.

Witam mam 1000zł który ciężko zbierałem, chciałbym kupić konsolę Xbox360 lub PS3.Wolałbym xboxa, ponieważ wiele tytułów jest które chciałbym zagrać na nim a są na pc np. far cry3 i wiedźmin2 nie piszcie że lepiej kupić ps4 bo po 1 nie mam kasy a po 2 nie będzie mnie stać na gry. Doradzicie?

05.02.2014 18:30
kubaro
2
odpowiedz
kubaro
64
Konsul

Jeśli rzeczywiście nie masz kasy to bierz xboxa, ponieważ wieśka nie ma na ps3 i ma lepszego pada i nawet używkę za 600zł można zgarnąć z grami. Nie mówiąc o 3.0LT ;)

05.02.2014 18:53
Joch
3
odpowiedz
Joch
31
Mental Ronin

Zależy w jakie gry ekskluzywne chcesz grać. Nie wiem czy wiesz, ale far cry jest też na ps3, a wiedźmin to nie jest jakieś wyzwanie dla kompa. Ja tam bym brał ps'a, ale tak jak napisałem - jak wolisz. Pooglądaj gry, do których Microsoft lub Sony mają wyłączność, i się zdecyduj.

[EDIT]
Wiedźmina 2, można już dostać za jakieś 40 zł. Ps4 nie warto kupować, bo gier na razie jest tak mało, że żal, d*pe ściska.

05.02.2014 19:17
jaxon
4
odpowiedz
jaxon
93
Infidel

Najekonomiczniej wydaje się teraz kupić PS3 z Plusem na rok, ale jeżeli głównym kryterium są exclusivy to sam musisz podjąć decyzje w co wolisz grać.

05.02.2014 19:23
SlyCooper
5
odpowiedz
SlyCooper
58
Kurszok

Popieram [4]

05.02.2014 19:35
john_himself
6
odpowiedz
john_himself
167
krush, kill n' destroy

Sam swego czasu kupiłem Xboxa 360 Premium. Niestety głośny jak suszara, a exclusivy rozczarowały (no może poza PGR4 w którego grało mi się miodnie). Owszem pad boski, ale w między czasie kupiłem sobie takowego do PCta. Obecnie jestem na etapie sprzedaży zalegającego Xboxa 360 i zakupie PS3 w wersji Slim gdyż jestem zauroczony exami na PS3. Za jakiś czas jak ogram wszystkie exy od Sony (ok 20 tytułów) to pewnie sprzedam PS3 i zobaczę jak będzie się prezentowała rywalizacja PS4 z Xbox One. Na razie nie mam zdania nt. nowej generacji, zbyt świeże to i zbyt drogie. Czas pokaże jak się sprawuje pierwsza rewizja i co w niej poprawią.

W nie długim czasie będziemy też kupowali nowego Xboxa 360 z Kinectem dla juniora, z tego co słyszałem wersja Slim oraz ta najnowsza 360 E już zna pojęcie "kultura pracy".

Konsole wybiera się grami. Mój wybór: PS3.
Wejdź choćby na GOLa, ranking gier i zobacz co jest ciekawego na danej platformie.

Forum: Pomoc w wyborze konsoli.