Cześć, zamierzam kupić komputer, ale nie jestem dobry w tych tematach wiec postanowiłem się was spytac: otóż chciałbym wiedzieć jakie powinny być minimalne "dane" komputera potrzebnego do codziennego użytku, jak i gier (bez kosmicznych wymagan). Chciałbym też żeby posłużył mi co najmniej ładnych pare lat bez scinania się i zawieszania. Jeżeli macie tez coś do polecenia to chętnie zerkne, mój budżet to 2200zl. Z góry dzięki za odpowiedź :)
Za 2200 nie kupisz komputera do współczesnych gier.
Chciałbym też żeby posłużył mi co najmniej ładnych pare lat bez scinania się i zawieszania.
mój budżet to 2200zl.
ehh piooni
Nie napisałeś wielu ważnych rzeczy - Chcesz komputer stacjonarny, czy laptopa? Jeżeli laptopa to wolisz coś ultraprzenośnego, "stacjonarnego" czy coś pomiędzy? W jakie gry grasz (stare, nowe, mniej lub bardziej wymagające), czy to ma być cena za samą jednostkę centralną, czy w tej kwocie musisz jeszcze kupić monitor, myszkę, klawiaturę i głośniki?
Jeżeli szukasz czegoś na lata, to może warto pomyśleć nad Macbookiem? W tej cenie dostaniesz używanego MacBooka Air, z ekranem o przekątnej 11', bądź 13' , zazwyczaj z wbudowanym dyskiem SSD, który drastycznie przyspiesza pracę komputera, ze zintegrowaną kartą graficzną intela, która daje sobie radę ze starszymi grami, jak i wieloma nowszymi. Jeżeli potrzebujesz czegoś mocniejszego, to może Macbook Pro, 13' 15' lub 17' , z powyższą zintegrowaną kartą intela, lub w przypadku 15' i 17' kartą dedykowaną (przeważnie Nvidia, zdarzają się też ATi), i możliwością instalacji dwóch dysków twardych.
Ja kupiłem sobie http://allegro.pl/ostatni-apple-macbook-pro-13-a1278-ssd-osx-10-11-i5668103656.html
Przesiadka z windowsa była z początku dość problematyczna, trzeba się przyzwyczaić do innego systemu, natomiast w miarę ogarniania nowych skrótów na klawiaturze, nowego układu klawiszy, nowej "filozofii" działania całego sprzętu jak i systemu operacyjnego, nie będziesz chciał wrócić do Windowsa.
Chodzi ci o zestaw komputerowy z monitorem czy co? Sam komputer jeszcze jako taki będzie ale już zestaw nie bardzo.