Witam mam taką kartę graficzną :
Intel(R) HD Grapgics Family
Nvidia GeForce 840M
Wydaje mi się, że jest ona słaba jak sprawwdzałem na necie na różnych forach.
[nie znam się na kartach]
I stąd moje pytanie - jaką kartę graficzną możecie mi poradzic? Chciałbym aby gry chodziły dość płynnie [mowa tutaj np. o Dying Light, w którym na owej karcie mam zaledwie 23 fps, ze spadkami :(]
Reszta parametrów kompa to :
Procesor : Intel (R) Core(TM) i7-4510C CPU
2.00GHz 2.00GHz
Ram: 8GB
TYP systemu:64 bit
Proszę o poradę, jestem zielony w tym temacie a bardzo chciałbym pograć w nowe tytuły :(
+ Jak ktos powie jaki jest +/- koszt to już w ogóle będę wdzięczny!
Jak ty chcesz wymienic karte w laptopie?
Oddam do jakiegoś sklepu informatycznego, tam raczej to zrobią.
Nie wymienisz karty graficznej w swoim laptopie. Są laptopy z wymiennymi kartami ale cały czas obracamy się w zakresie wolnych choć energooszczędnych kart graficznych.
Dobrania w nów gry na PC potrzebujesz PC stacjonarnego, wtedy możesz dosyć swobodnie wymieniać elementy. Albo kup konsolę.
Z tego co czytałem to laptopy marki Dell mają taką możliwość + na YouTubie widziałem nawet filmiki jak ktoś wymieniał sobie kartę graficzną.
[link]
Nawet tutaj widać, że można sobie wymienić kartę w laptopie.
kup sobie gfx 960 i zgłoś się do autora filmu na wymianę
proszę.
Autor tego posta nie bierze odpowiedzialności za szkody otoczenia lub uszkodzenia wszelkiego sprzętu elektronicznego autora wątku.
Oczywiście że można tylko trzeba dobrze poszukać w bebechach innego laptopa.
Tu masz całkiem niezłe karty z 960tek.
http://www.morele.net/komputery/laptopy/notebooki-laptopy-ultrabooki-31/,,,,,,,,,,18751O1004966/1/#product_list
Kupujesz, wyjmujesz, montujesz i cieszysz się... albo nie
oh wait...
Prawda jest taka że laptopy nie nadają się do grania i nie zmienisz sobie w nim karty graficznej. Składaj PC :)