Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomoc: Dysk przenośny do PS3- zmiana formatu na Fat32 i jak to zrobić by było OK?

25.09.2013 21:00
-Sk8ter-
1
-Sk8ter-
101
Generał

Pomoc: Dysk przenośny do PS3- zmiana formatu na Fat32 i jak to zrobić by było OK?

Siemka, od razu zaznaczę, że temat pewnie już był, jednak jestem w tej kwestii takim noobem, że muszę mieć wszystko na tacy bo inaczej nie dam rady:)

Kupiłem dysk przenośny Samsung (model M500TCB/G) i początkowo używałem go jedynie jako przenośnik plików między laptopem a kompem stacjonarnym. W końcu ciągłe usuwanie starych gier na rzecz nowych w mojej starej poczciwej PS3 60GB zaczęło mnie męczyć, więc próbuje podłączyć. I tu raczej brak zdziwienia- nie działa- dysk jest we formacie NTFS, a musi być starszy FAT32, by mój chlebak mógł go odczytać.

I tutaj moje pytanie- JAK?:D Raz czytam, że to łatwe i użyć jakiegoś FAT32formatter bądź też fat32format, gdzie indziej, że dla laika to bardzo trudne. Nie chce kombinować w ciemno dlatego potrzebna mi pomoc kogoś bardziej obeznanego jak to zrobić. Z góry dzięki za pomoc:)

EDIT: Aha i ważne pytanie: Czy gdy już będzie podłączony, będzie on działał jak normalny dysk? Czy będę mógł normalnie pobierać gry na niego z PSStore i grać?

25.09.2013 21:06
2
odpowiedz
zanonimizowany935281
0
Konsul

geekdrop.com/content/how-to-format-hard-drive-to-fat32-in-windows-7-or-vista-or-in-general

25.09.2013 21:14
-Sk8ter-
3
odpowiedz
-Sk8ter-
101
Generał

Aha jakby coś używam Windowsa 7

minus jeden- 403 Permission Denied :/

Forum: Pomoc: Dysk przenośny do PS3- zmiana formatu na Fat32 i jak to zrobić by było OK?