[Pomoc] Chłodzenie za bardzo obciąża płytę główna

Forum Komputery
Odpowiedz
18.07.2013 14:44
1
odpowiedz
zanonimizowany932286
1
Junior

[Pomoc] Chłodzenie za bardzo obciąża płytę główna

Witam mam problem. Ostatnio kupiłem nowe chłodzenie procesora ponieważ standardowe chłodzenie dodane do procesora intela było dla mnie zbyt słabe. I po zamontowaniu tego chłodzenia płyta główna się wygina co uniemożliwia uruchomienie komputera. Teraz aby uruchomić komputer musi leżeć na boku żeby chłodzenie nie wyginało płyty głównej. Chłodzenie SilentiumPC Fortis HE1225 CPU Cooler. Proszę pomóżcie.

Też mam w planach wymienienie obudowy na nowej ( SilentiumPC Gladius M40 Pure Black ) może to coś by pomogło ale nie myślę :P .

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

18.07.2013 14:56
Browar Drinker
2
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Przymocuj płytę do obudowy większą ilością śrubek. Rozumiem, że chłodzenie zamontowane prawidłowo?

18.07.2013 14:59
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Dokladnie, plyta jest pewnie przysrubkowana tylko na rogach - przykrec ja we wszystkich punktach, to bedzie duzo stabilniej sie trzymac.

18.07.2013 16:31
4
odpowiedz
zanonimizowany932286
1
Junior

Płyta przymocowana jest nie tylko w narożnikach, ma chyba z 7 śrub a chłodzenie jest na pewno przymocowane dobrze bo było sprawdzane przez serwisanta.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl