Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomniejszona klawiatura ekranowa w Huawei Ascend P7 - pomocy!

22.03.2015 17:17
jaro1986
1
jaro1986
174
Generał
Image

Pomniejszona klawiatura ekranowa w Huawei Ascend P7 - pomocy!

Witam
Mam pytanie dotyczące androida, a konkretnie smartfona Huawei Ascend P7.
Telefon należy do mojej siostry, ja używam Windows Phone i niestety nie potrafię jej pomóc, może wy będziecie w stanie.
Problem polega na tym, że po którymś ładowaniu, niby samo z siebie, coś przełączyło się w interfejsie klawiatury ekranowej.
Dotychczas zajmowała ona pełną szerokość ekranu, natomiast teraz zajmuje jakieś 70% tej szerokości, a na brakującej części ekranu znajduje się taka strzałka. Po kliknięciu na tą strzałkę klawiatura przeskakuje na przeciwną krawędź ekranu i wciąż jest pomniejszona :) Warto zwrócić też uwagę, że również pomniejszone i przesunięte jest menu dolnej krawędzi ekranu (w tym smartfonie nie ma dotykowych klawiszy "wstecz", "menu" i bodajże "szukaj", są one ekranowe i zajmują pasek w dolnej części ekranu dotykowego).
Zamieszczam zrzut ekranu opisanej przeze mnie sytuacji.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tej dziwnej sytuacji.

22.03.2015 17:28
ilprincipino
2
odpowiedz
ilprincipino
67
Senator

Nic się samo nie zrobiło. Poszukajcie w instrukcji jak wyłączyć w huawei tryb jednej dłoni.

22.03.2015 17:52
jaro1986
3
odpowiedz
jaro1986
174
Generał

A mógłby ktoś napisać jak się ten tryb włącza/wyłącza?

25.03.2015 20:14
jaro1986
4
odpowiedz
jaro1986
174
Generał

Dzięki ilprincipino, siostra znalazła tą funkcję, nawet nie musiała specjalnie szukać :) Nie miałem wcześniej czasu tu wejść i ci podziękować, ale lepiej późno niż wcale :)

Forum: Pomniejszona klawiatura ekranowa w Huawei Ascend P7 - pomocy!