Hej!
Niestety w mojej myszce GIGABYTE M6980X padł laser i obecnie używam taniego gryzonia od HP...
Nie musi być laserowa, może być optyczna. Budżet to okolice 100zł. Ewentualnie do 150zł. Droższej nie chcę, ponieważ szkoda mi inwestować w stary komputer.
P.S. Podkładkę pod mysz również możecie polecić. Ostatnio używałem SteelSeries QcK Mini.
https://www.x-kom.pl/p/656058-myszka-przewodowa-steelseries-prime.html
Myszka bezkonkurencyjna w tej cenie. Za 100 PLN nie kupisz nawet zabawkowego Logitecha g102
Nawet za 150 raczej nie znajdziesz nic lepszego.
za darmo mogę oddać myszy co mi się w podsufitkę wpierniczyły, będziesz musiał sobie je tylko złapać
Droższej nie chcę, ponieważ szkoda mi inwestować w stary komputer.
Ale wiesz, że będziesz mógł ją""zabrać" do nowego komputera? XD
Zwykle ludzie polecają jakiegoś Logitecha g 510(?).
Nie pamiętam dokładnego modelu. Ponoć tanio i dobrze.
Znalazłem - g203
Jak mam MSI clutch g50. Trochę droższa zabawka ale fajnie mi się nią gra.
Droższej nie chcę, ponieważ szkoda mi inwestować w stary komputer.
A to teraz myszki zrastają się z komputerami i nie da się ich przełożyć do nowego PC?
Dobierz taką żeby była wygodna. Ja nie patrzę na markę ani model. Mysz ma być dopasowana do dłoni - nie za duża nie za mała, przyciski i kółko chodzić tak jak lubię, a całość ma wytrzymać kilka lat.
i dlatego myszkę przed zakupem trzeba dokładnie pomacać czy właśnie pasuje do dłoni. Raz kupiłem w ciemno to nie dość że była lekka jak piórko przez co w ogóle jej wyczuć nie mogłem to jeszcze chodziła jak chciała. To samo tyczy się klawiatury.
Według mnie to co piszecie jest totalnie bez sensu, na wystawach w elektromarketach są tylko wybrane sprzęty, a łażenie po galeriach i macanie w poszukiwaniu najlepszego dźwięku kliknięcia czy skoku przycisku to strata czasu.
W necie jest mnóstwo opinii i recenzji, a nawet jak już upatrzona myszka będzie powodowała z jakiegoś powodu dyskomfort, to zawsze macie 14 dni na zwrot i kupno kolejne.
Recenzje w necie są tyle warte co recenzje gier na GOL-u. To że komuś się spodobało nie oznacza że będzie podobać tobie.
Dźwięk kliknięcia, serio? Chodzi o siłę nacisku potrzebną do kliknięcia, odpowiednią do siły palców, żeby nie trzeba było się siłować, ani żeby nie było przypadkowych kliknięć jak tylko dotkniesz przycisku.
W takim razie jestem w błędzie, może myszki jednak nie są tworzone by być produktem uniwersalnym. Może faktycznie każdą klika się inaczej i różnice są tak duże, że na jedną wystarczy dmuchnąć, a drugą trzeba klikać oburącz. Osobiście nigdy się z czymś takim nie spotkałem, ale trzeba być otwartym na wszystkie możliwości.
Już tłumaczę o co chodzi. Wiem to dziwne, ale gdy kupię nowy komputer to stary nadal będzie w użyciu, a ta mysz od HP jest naprawdę okropna.