Pokażę wam, jak wygląda współczesny świat.
Dzień dobry wszystkim. Ten wątek będzie dotyczył współczesnego świata. A oto i cechy:
-komputeryzacja
-popularyzacja sportu (chłopcy i mężczyźni), muzyki, filmów, mody i urody (dziewczęta i kobiety)
-większa liczba ludzi, którzy posiadają certyfikaty językowe (najczęściej angielski)
-większa liczba ludzi z wykształceniem wyższym
Człowiekiem współczesnego świata jest młodzież (w wieku 15-35 lat)
Bycie dorosłym to nie znaczy przestać być młodzieżą, ponieważ jeszcze się rozwijają.
Sportowcem można zostać w wieku 20 lat (jako senior, a wcześniej jako junior od 16-20 lat)
Etapy rozwoju młodzieży:
Etap wstępny (dziewczęta w wieku 13-15 lat)
Etap 1 (w wieku 15-18 lat)
Etap 2 (w wieku 18-21 lat)
Etap 3 (w wieku 21-35 lat)
Popularyzacja sportu to może była w starożytnej Grecji. Teraz to tylko komputery, smartfony itd. Czasami robię sobie wycieczkę po kraju i wcale nie widzę młodzieży grającej w piłkę.

Z tego co zrozumiałem
- rośnie znaczenie gier sportowych jak FiFA czy NHL (sport+komputeryzacja)
- rośnie rozwarstwienie płciowe
-po studiach większość młodzieży męskiej jest zainteresowanych TYLKO sportem (czyżby AWF?)
-powrót starych dobrych trendów( "Człowiekiem współczesnego świata jest młodzież (w wieku 15-35 lat) ") >>>
-autor z pewnych względów zalicza dziewczęta 13-15 do młodzieży, hmmm hmmm hmmm hmmm
-Etap 4 - zielona pożywka
Nie ma to jak młodociany futurolog, który ma wolne od szkoły i chce podzielić się swoimi genialnymi przemyśleniami z resztą społeczeństwa.
Chodzi mi, że wzrosła liczba ludzi oglądających mecz, jest znaczenie w komputerowych grach sportowych.
Jedna koleżanka z mojej byłej klasy w 6 klasie podstawówki lubi Justina Biebera.