Doradzicie mi jakie mam dobrać podzespoły głównie chodzi mi o płytę główną oraz procesor ak do 1200-1300 zł
ja bym wziął:
-Procesor Intel Core i5-4590 za 889,00 zł
-Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3 za 239,00 zł
razem 1128 zł (według morele)
to czy byś na wysokich zagrał zależy jeszcze od grafy,co to płyty powinna wystarczyć, zależy też czego wymagasz, dobrego dźwięku, dual biosu itd. W razie czego czekaj jeszcze na innych wypowiedzi ;)
ram i grafika to sprawa załatwiona
chodzi mi o te dwie części i wymagałbym w miare zadowalającego efektu w niskiej cenie
No to tak jak podał kolega pycho00. Chyba że podkręcasz, to wtedy bierz i5-4690K no i trochę lepszą płytę też.
Lecz w tej chwili, gdy ceny są jakie są, OC nie jest tanią rzeczą, procesor za tysiaka, płyta za 500 zł i chłodzenie ok. 200 zł. Czyli mamy zestaw bez możliwości OC za 1150 lub zestaw do niego przystosowany za 1700 zł :)
Witam.
Pozwólcie, że podepnę się pod ten temat żeby nie zakładać nowego.
Czy Waszym zdaniem opłaca mi się zmienić Celerona G550 na i3 2100 za około 200 zł czy lepiej dołożyć i kupić i5 2400 za około 400 zł? Czy może lepiej jeszcze dołożyć do i5 2500K (płyta Asrock P67 PRO3) i jeśli tak to max ile?
Który z tych 2 procesorów byłby bardziej optymalny do Radeona 7770 (wersja OC)? Pytam bo procek jest trochę za słaby dla tej karty a jej na razie nie zamierzam zmieniać.
Z góry dziękuję za rady.