Witam, mam taki problem, ze gdy podlacze PC z TV za pomoca kabla HDMI - DVI to nie mam glosu. Karta graficzna to GeForce 9600GT. Czy potrzeba jakis dodatkowy kabel? Prosze o pomoc, bo ciezko mi to ogarnac...
Niema głosu w telewizorze czy w słuchawkach, w opcjach dźwięku jest wybór gdzie chcesz puścić sygnał.
DVI jest złączem do wyświetlania obrazu, dźwięku za jego pomocą nie uzyskasz.
Musisz podłączyć dźwięk oddzielnie, np. kablem jack-jack.
W telewizorze, kabel podlaczony dobrze, a glosu jak nie bylo tak nie ma. W ustawieniach tez tak jak ma byc.
Musisz z płyty głównej podłączyć np. kablem SPDIF (jeżeli twoja płyta główna to wspiera)
DVI standardowo nie obsługuje dźwięku jednak niektóre karty obsługują dźwięk przez DVI-->HDMI, 9600GT niestety nie wspiera tego rozwiązania dopiero Geforce serii 200 i Radeony serii 3xxx
Ja jak nie mam dźwięku czasami po odłączeniu głośników i podłączeniu do telewizora po prostu w panelu sterowania zmieniam domyślne urządzenie dźwięku na TV bo się nie zmienia z głośników. Panel sterowania > Sprzęt i dźwięk > Dźwięk > Zaznaczasz TV i Ustaw domyślne. Powinno być ok.
trochę późno ta informacja ale na stacjonarnym komputerze również jest możliwość przesyłania dźwięku przez kabel HDMI z karty graficznej. co jest potrzebne: karta graficzna oraz płyta główna którą taką funkcję obsługuje /włączyć w BIOS'ie/ i kabelek /dwużyłowy/ którym połączymy KG /2piny/ z płytą główną u mnie SPDIF OUT. /KG NVidia 9600GT- piny zaraz obok złącza SLI oraz płyta ASUS P5QL PRO w lewym dolnym rogu na lewo od gniazda FLOPA/