Podkładka
Jaką polecacie podkładkę pod mysz?
Ja do tej pory używałem od kilku lat SteelSeries ale mam wrażenie że ostatnio robią je z gównolitu i kleją na ślinę.
O ile pierwszą którą miałem przeżyła z 3-4lata, kolejna z półtora roku .. to teraz po około pól roku wygląda jak najgorsza szmata :P
Rozwarstwiła się już po dwóch bokach ( bo jak zaczęła z jednej obróciłem ją o 180 stopni), a bród łapie szybciej niż maDka dopłaty z mopsu. ( i co śmieszne się wyciera )
To ktoś poleci jakaś dobrą mniej brudzącą się podkładkę najchętniej obszytą? :)
Mycha to Kone Aimo ( i w zapasie Razer Cobra Pro) jak robi to jakaś różnice przy wyborze podkładki :D
Ze steel series najlepsze są metalowe. Bardzo precyzyjne i wytrzymałe zupełnie inna klasa niż materiałowych. Wada jest taka że są zimne w dotyku gdy zaczynasz pracę (po ok 30 minutach problem ten znika) a myszkę od dołu (same ślizgacze) po zakończonej pracy trzeba codziennie przeczyścić wacikiem ze spirytusem. Sama podkładkę po zakończonej pracy trzeba przykryć aby się nie kurzyła i co 3-4 dni także umyć (ciepła woda z płynem do czyszczenia naczyń).
Nie jestem tylko pewien czy je dzisiaj produkują. Z 15 lat temu zachwycony jej osiągami kupiłem 3 i do tej pory korzystam tylko z jednej więc chyba starcza mi do końca życia.
Nie miałem nigdy lepszej podkładki od tego https://global.lttstore.com/products/deskpad
Kupiona wiele lat temu, używana w sposób karygodny - zero zniszczeń.
Niestety, cena wówczas była spora + cło. Nie wiem, jak teraz jest to rozwiązane.

Ja od dawna używam z tego sklepu, są bardzo ładne i jest duży wybór:) Mi w zupełności wystarcza, myję ją regularnie, wygląda cały czas jak nowa.
https://tilt.pl/collections/podkladkipodmysz

Korzystałem z dużej podkładki Razer Mantis 55x35cm… ale nie chciała dobrze działać z myszami nomen omen Razera (mamba i deathadder) wyprodukowanymi po ok. 2015 roku więc robi od tego czasu za podkładkę pod podkładkę metalową którą oceniam bardzo dobrze.
Natomiast wszedłem na stronę którą podałeś powyżej ale ciągnie się ona jak rolka papieru toaletowego i nie mogę sprawdzić jakie są maksymalne wymiary tych podkładek. W sumie nie jest mi potrzebna ale byłbym sobie zrobil dużą czarną podkładkę pod klawiaturę i na część biurka lub pod komputer. Wiesz jaki jest największy możliwy do zamówienia wymiar?
Mam japońską bardzo dobrej jakości 45x80cm (myszkę prowadzi się praktycznie jak na metalowej) ale ma grafikę z mangą i średnio mi pasuje (kupiłem ją dla grafiki a nie jako podkładkę do użycia gdyż sam lubię jednolite czarne).
Niezbyt podchodzą mi materiałowe podkładki. Od ok. 8 lat używam podkładki z tworzywa. Corsair MM800 Polaris. Wytrzymała. Wystarczy co jakiś czas przetrzeć ją wilgotną szmatką i jest jak nowa. Niestety już jej nie produkują więc będzie lipa jak już będę zmuszony szukać nowej.
Przejrzałem ofertę sklepu podrzuconego przez
Szukałem feelingu podobnego do starego M12 i kupiłem Gigantusa V2 medium. IMHO zbiera brud trochę wolniej niż M12 i znaczenie wolniej niż stare SteelSeries. Jeszcze się nie postrzępiła, niestety nie jest obszyta. Fajna, gruba i mięsista.