Przeczuwam brak wybitnych sukcesow. Trafil mu sie jak slepej kurze Glik i jedzie na tym caly czas.
Byloby spoko, Barella-Tonalli fap fap fap, ale kazdy go chce, a typ chyba jest milanistą, a do tego ten "plan" opisywany przez media to troche smiech na sali. "Inter ma plan, chce zaoferowac pieniadze albo wypozyczenie". No kurde, co za nietypowe rozwiazanie transferowe xD
Gorzej jak Barca wplaci 111 mln klauzuli Lautaro, bo nie wiem kim go zastąpią, nikogo sensownego na tę pozycję na rynku nie ma.
Milanu PODOBNO nie ma w ogole w grze, a Inter z Juve prowadzi.
Pandemia, wirusy, koniec swiata, upadek pilki. Wraca bundes i ekstraklasa i o bundes specjalny dzial na the athletic, a o polskiej lidze cisza, spisek :(
Gorzej jak Barca wplaci 111 mln klauzuli Lautaro, bo nie wiem kim go zastąpią, nikogo sensownego na tę pozycję na rynku nie ma.
Nie kracz bo to była by tragedia za taką kwotę. Podobno mają cenę zbić Semedo czy Vidalem.
Tonali u mnie w Barcy w Fmie za 12.5 mln go kupiłem :) (na liście transferowej był)
Juz podobno Timo Werner na jego miejsce jest przymierzany, ktory ma 50/60 mln klauzuli
wczoraj troche wyposzczony wlaczylem bundeslige, starczylo mi sil na jedna polowe,
nie da sie tego ogladac w takiej formule
Giorgio Chiellini:
O katastrofalnych rewanżach Barcelony (z Romą i Liverpoolem):
Cristiano Ronaldo nigdy nie zostawia drużyny w takich momentach. Leo Messi znika.
- Podziwiam w CR7, że w trudnych momentach jest na pierwszej linii frontu, że nie szuka alibi. Im większa presja, w tym większego zmienia się potwora.
- Dzięki wspólnej grze rozumiem, dlaczego jest na szczycie. U nikogo nie widziałem takiego poświęcenia.
Tak, tak, Agresti juz zdementowal tez po wloskiej stronie.
Bullz
Masz jakies info kiedy chociazby angielskie wydanie? Wloski na zasadzie kali chciec pizze i wino rozumiem, ale to chyba za malo...
Jezu, wypadlem z pilki do tego stopnia, ze odpalilem sobie teraz pierwszy raz od dawna PES-a i przez 2 minuty mialem zawieche dlaczego mam Eriksena w skladzie Interu
nie da sie ogladac pilki bez kibicow. toz to jakis trening. smutne.
ta, wiem lepszy rydz niz nic. przyrke ze tak bedzie pewnie z rok, czy tam ile.
Mam podobne odczucia.
Próbowałem obejrzeć Bayern z Eintrachtem i po kilku minutach mi się odechciało.
Może trzeba będzie następnym razem włączyć TV, bo na Eleven ponoć dźwięk z trybun podkładają i zobaczyć czy to mi pomoże.
najlepsza liga swiata wraca do zywych.
a od 19 czerwca bedzie moglo zasiasc na trybunach stadionow 25% kibicow.
premier league start od 17 czerwca z grubej rury. mecz zaleglej kolejki city z arsenalem.
czyli wylaczajac legie, lecha i wisle - dla wszystkich bez zmian
juz niebawem w kazdej szkolnej stolowce
?Jeśli tak ma wyglądać druga linia Interu w przyszłym sezonie, to zbrodnią przeciwko futbolowi i ludzkości będzie wystawianie obok niej Candrevy i A. Younga na wahadłach
Nadja z Vidalem. To byłby środek pola :)
czyli wylaczajac legie, lecha i wisle - dla wszystkich bez zmian
hehe
No bo piłka to ofiara koronawirusa, tego się nie da oglądać bez kibiców na trybunach, trochę poratowali i odpalają nagrania dopingu ale wciąż jest źle.
Efektem ubocznym jest spadek wątku na liście a to już prosta droga do olania tematów wszelakich.
Efektem ubocznym jest spadek wątku na liście a to już prosta droga do olania tematów wszelakich.
Ty to i bez pandemii potrafiłeś zaszyć się w swoim bunkrze na rok i nic nie pisać.
pytanie do osob mieszkajacych lub majacych rodzine w polsce d - ile sie teraz daje na komunie na podkarpaciu? w ogole hajs czy np. zywa kure czy cos?
Ja mam rodzinę na Lubelszczyźnie, czyli taka Polska C.
Tydzień temu mieliśmy komunię u siostry ciotecznej mojej żony i za rodzinę 2+2 daliśmy 1000 zł.
Obstawiam, że 800zł to byłoby takie minimum, które wypadałoby dać.
Mogę jeszcze dodać, że również tydzień temu w Radomiu znajomy robił komunię swojemu synowi to za talerzyk płacił 180zł + do tego alkohol.
A czy żywa kura przejdzie na Podkarpaciu tego nie wiem, ale osobiście bardziej celowałbym w owcę.
Mogę jeszcze dodać, że również tydzień temu w Radomiu znajomy robił komunię swojemu synowi to za talerzyk płacił 180zł + do tego alkohol.
Wynajmowanie sali jak na wesele, alkohol. Ludzie w tym kraju sami z jakiegoś sakramentu robią biesiadę. Szkoda, że kościoły nie robiły komunii w czasie największych obostrzeń, na pohybel tym materialnym karłom.
Znaczy co? Jeden sakrament jest ważniejszy od drugiego?
Np biesiada po ślubie, czy chrzcinach jest ok, ale po komunii już nie?
Obstawiam, że 800zł to byłoby takie minimum, które wypadałoby dać.
hahaha, ja sie zastanawiam czy piec stow dac, no a jak uznaja, ze to za malo i sie obraza to tez sie nie pogniewam
Za 2+2?
W sumie nie zapytałem. Impreza w jakimś lokalu, czy u sąsiada w stodole?
Za 2+2?
W sumie nie zapytałem. Impreza w jakimś lokalu, czy u sąsiada w stodole?
2+1,5
w domu
Znaczy co? Jeden sakrament jest ważniejszy od drugiego?
Np biesiada po ślubie, czy chrzcinach jest ok, ale po komunii już nie?
Chcesz mi powiedzieć, że u Ciebie w otoczeniu chrzciny też się tak świętuje jak wesele? :/
A jak jesteśmy przy temacie wesela to dostrzegasz w ogóle różnicę między weselem a ślubem? I wiesz, że nie trzeba przyjmować żadnego sakramentu żeby wziąć ślub i wyprawić wesele? Dla Ciebie to jest normalnie, że 10 letniemu dziecku się organizuje imprezę jakby było jakimś celebrytą? I dawanie prezentów, których wartości to dziecko też nie rozumie? Przerażający jest ten konsumpcjonizm.
Chcesz mi powiedzieć, że u Ciebie w otoczeniu chrzciny też się tak świętuje jak wesele? :/
Chcę Ci powiedzieć, że ludzie mogą sobie świętować komunię jak wesele, albo jak chrzciny, albo nie świętować wcale. Jest to ich dziecko, ich kasa, ich sprawa.
Bullz to, że musisz jechać na podkarpacie i boisz sie chlopow z widlami nie upowaznia Cie jeszcze do odpowiadania pod postem
Jest to ich dziecko, ich kasa, ich sprawa.
Ten jaki liberalny, LGBT też pewnie popierasz, a?
Żona jest matką chrzestną i daliśmy na komunię 500zł.
Impreza skromna w lokalu.
Czemu tyle, a nie więcej? Ponieważ jestem przeciwnikiem robienia komunii "dla kasy" gdzie rodzice oczekują jak najwięcej forsy, żeby kupić dziecku meble, rower, zabawki czy może chcą zainwestować w jego przyszłość.
5 stówek, to według mnie kwota idealna jeśli chodzi o ilość jedzenia, które zjemy na takiej "imprezie" i za wynajem sali (podzielić przez liczbę gości).
Na Twoim miejscu dałbym tyle samo, albo nawet mniej i ewentualnie jakiś prezent.
Ten jaki liberalny, LGBT też pewnie popierasz, a?
Jeśli chcesz porozmawiać na temat LGBT to zapraszam do wątku o polityce.
Pytanie "Czy popierasz LGBT" brzmi jak wymyślone przez Kurskiego.
Chcę Ci powiedzieć, że ludzie mogą sobie świętować komunię jak wesele, albo jak chrzciny, albo nie świętować wcale. Jest to ich dziecko, ich kasa, ich sprawa.
A ja mog to komentować.
spoiler start
Btw. strasznie mi irytuje ten błąd na forum, że muszę klikać po dwa razy odpowiedz/lista wątków.
spoiler stop
Bullz to, że musisz jechać na podkarpacie i boisz sie chlopow z widlami nie upowaznia Cie jeszcze do odpowiadania pod postem
bo jestem wk****ony jak ch***ra, ze musze tam jechac!!!
ciekawe czy koronawirus ich czegos nauczyl i przestana pic wodke z jednego kieliszka na 10 osob
btw loon przykro mi z powodu sensiego
Panowie, z tego co pamiętam bylo tutaj parę osób znających się na telefonach. Szukam jakiegoś wytrzymałego, w miare zgrabnego (maksymalnie okolice 6 cali), robiącego dobre zdjęcia telefonu dla dziewczyny. Chciałem przeznaczyć na ten cel około 1,5k, ale też nie będę skąpił jeśli znajdzie się coś wartego dołożenia tych paru stów. Myślałem póki co nad Xperia 10 II i Huawei P30, ale oba przekraczają trochę planowany budżet i zastanawiam się czy warto dokładać.
Żona kupiła dopiero co p30 pro. Zdjęcia urywają jej wszystko poniżej kręgosłupa, polecam.
Btw. A w bunkrze to uczył mnie siedzieć wujek.
btw loon przykro mi z powodu sensiego
nam wszystkim jako fanom calcio jest przykro, ale Inter odlozyl wykup do sierpnia, wiec biznesowo traci Sassuolo
przestana pic wodke z jednego kieliszka na 10 osob
to juz chyba podlasie lepsze, tam jest 10 kieliszkow na osobe
Bullz syn niedawno urodzony, na razie gowniakow starczy, można eksperymentować.
a czemu wy na tej polnocy tak dziwnie mowicie, bylismy ostatnio meblowac domek pod debkami i co drugi walil do mnie akcentem na ostatnia sylabe i dodawal "JO"
Kaszubi, nie poradzisz, taka sama germańska hołota jak ślązacy. Do tego pewnie nie zmiękczali odpowiednio wyrazów. Całe szczęście to się roi na północ od gdańska, chociaż okazjonalne jo uszlachetnia mowę.
Tak sobie czytam i w pierwszej chwili tez stwiedzilem, ze wyprawianie zakrapianej imprezy w knajpie z okazji I Komunii to jakis absurd, ale potem dotarlo do mnie, ze gdybym sam mieszkal w Polsce C/D, to byc moze faktycznie wiekszosc imprez tak by sie wlasnie konczyla.
PS. Czy w stosunku cena/jakosc przy aparacie w komorce wciaz CC9 Pro Premium Edition / Mi Note 10 Pro, czy moze jest juz cos lepszego?
Reports that #FCBarcelona are selling 23-year-old Brazilian midfielder Arthur to #Juventus for €80m, while 30-year-old Bosnian playmaker Miralem Pjanic will move the other way for €70m, have left supporters of both clubs somewhat perplexed.
nie dosc, ze gowno teraz graja, to juz na dzien dobry, na nastepny sezon czlowieka chca zniechecic
Nie wiem czy to nie jest jakis fiskalny wałek Robi, zeby sobie mogli pozwolic na Lautaro, a Juve zawsze pomocne.
Dziwne uczucie kiedy za kilkadziesiąt minut możesz świętować zdobycie mistrzostwa Anglii po trzydziestoletnim oczekiwaniu.
To tylko Liverpool może wygrać ligę w czasie pandemii. Tytuł przeklęty na następne 30 lat.
Taaak! Jest Liga Mistrzów, jest mistrzostwo Anglii. Jurgen jesteś najpiękniejszy! ;)
"Pijem, bawim się!!!"
Dzięki. Mam nadzieję, że przygotowania do kolejnego mistrzostwa potrwają odrobinę krócej. ;)
Po trzydziestu latach w końcu się udało, ale że to Liverpool to nie mogło być normalnie i fety nie będzie z powodu pandemii. Och ironio.
Brawo Liverpool, kiedyś jeden z bardziej przeze mnie nielubianych klubów, ale obecnie uwielbiam Kloppa i jego ekipę. Gratulacje!
Ten Hakimi podobno dobry, przynajmniej wiele "gratulacji" dostaję od znajomych oglądających Bundesligę. Ciekawe tylko czy Real wepchnie klauzulę odkupu jakąś.
Hakimi do gry w systemie 5-cokolwiek albo 3-2-cokolwiek będzie idealny. Defensywnie tak sobie, ale do przodu ciąg odpowiedni. Cena mocno promocyjna, gdyby nie Covid zawołaliby 2x tyle.
Dodam tylko, że będzie musiał wejść w buty Antonio Candrevy, więc wyzwanie spore
Messi niestety znowu ponad klubem i trenerami
https://twitter.com/J_Krecidlo/status/1277509480838766592?s=20
Wytłumaczy mi ktos dlaczego Barcelona sprzedaje Artura, a jednocześnie (za podobna kwote) kupuje Pjanicia?
Wytłumaczy mi ktos dlaczego Barcelona sprzedaje Artura, a jednocześnie (za podobna kwote) kupuje Pjanicia?
jesli chodzi o same cyferki to traktuja kazdego zawodnikow jako srodek trwaly, wypelniony juz kontrakt jako umorzenie, a lata pozostale do konca jako amortyzacje, ogolnie ksiegowe bailando, ale na koniec okresu rozliczeniowego bedzie im sie wszystko ladnie zgadzac, dlatego te przepisy uefy to jest generalnie smiech na sali
za to jaka dzisiaj zenade odstawil boniek to juz brak slow
A do mnie dopiero dotarlo, ze Bruno Fernandes to TEN Bruno Fernandes z Serie A, gdzie histerii nie bylo
Czasami cos nie kliknie, zreszta gdyby nie epizody w Belgii i Niemczech, to De Bruyne moglby byc dzisiaj jednym z najbardziej zmarnowanych talentow ever :>
arsenal dobrze gra, co to sie stalo.
jeszcze bedzie jajo jak w 6 skonczy
Nie spodziewałem się, że mimo braków kadrowych Juventus się rozpędzi z tej początkowej kupy i zacznie grać naprawdę ładną i ofensywną piłkę. Może jeszcze ta LM nie jest stracona.
A Glik aż taki regres zanotował w tej Ligie 1, ze laduje w gownianym Benevento?
Benevento chyba szykuje calkiem fajny projekt i dobre transfery. Mandzukic tez na celowniku.
Stacja Sky informuje, że Ivan Gazidis oficjalnie ogłosił Paolo Maldiniemu??????, że od nowego sezonu w Milanie będzie pracował Ralf Rangnick??????. Niemiec obejmie funkcję trenera, dyrektora technicznego, a nawet osoby odpowiedzialnej za sektor medyczny. Maldiniemu zaproponowano pozostanie w klubie w roli ambasadora - póki co nie wiadomo, czy się zgodzi, ale trudno się tego spodziewać.
No, ale Mandżu ma 35 lat, jest napastnikiem i ostatnio grał w Katarze, a Glik ma 32 lata, gra na środku obrony i moim zdanieem śmiało mógłby mierzyć gdzieś wyżej (o ile nie nastąpił widoczny regres sportowy).
Glik ostatnio w Monaco tez sobie jakos wybitnie dobrze nie radzil, to juz nie ten hype na niego jak 3 lata temu
dla mnie tez by byl, gdyby nie bologna i nie sassuolo
chociaz to brzmi troche jakby to oni byli czemus winni, a winne jest DNA interu
prezes stali mielec aresztowany za posiadanie materialow pedo, nie no to podkarpacie to po prostu kiedys imploduje
Ale Mourinho nie ogarnia tego Tottenhamu.
Gość ze swoją taktyką zatrzymał się w średniowieczu. To już nie działa.
Wreszcie jakas pozytywna zmiana - od patrzenia na MU nie krwiawia mi na te chwile oczy.
Wreszcie jakas pozytywna zmiana - od patrzenia na MU nie krwiawia mi na te chwile oczy.
hmm cos jest nie tak, czy to na pewno napisal paudyn? przeciez przez 10 lat pisal o dymaniu frajerow, a teraz przestal, przy okazji nie nadal nikomu nowego przydomka...
... TO JEST CO NAJMNIEJ PODEJRZANE...
Ano, United dyma frajerow az milo. Nie ogladam wprawdzie, ale gram triem z United w fantasy od czerwca.
A Chinole się nie pitolą, wprawdzie umiarkowanie w to wierzę, ale już niby chcą zwalniać Conte ;)
dajcie atalancie aymerica i kdb i oni bez zadnych problemow zdobywaja lige mistrzow, serio
Dawno żaden news mnie tak nie ucieszył!
https://sport.poinformowani.pl/artykul/21822-hokeisci-nhl-wroca-na-igrzyska-olimpijskie
Dobrze wiedzieć. To najważniejszy turniej doa Hokeja, gdzie grają najlepsi. Prawdziwy odpowiednik mistrzostw świata ci 4 lata.
Musze sobie w koncu obejrzec w akcji te cala Atalante, to musi byc naprawde kawal dobrej rozrywki.