[199]
Też szukam czegoś sensownego i aparat jest dla mnie w tym momencie priorytetem. Po pozytywnych doświadczeniach z Xiaomi chyba dam im kolejną szansę.
Wielkim fanem OnePlusa był mój kumpel, ale ponoć od pierwszych serii trochę się zepsuli, nie wiem jak jest teraz.
Arsenal
Kepa nie dosc, ze podaje pod nogi przeciwnikom to na dodatek nic broni. Dramatyczny jest
City to wygra wyzej niestety
jprdl ghost
to kto jest słaby Kepa czy Aguero?
czytasz ty czasem to co nabazgrałeś przed wrzuceniem?
Ale zgoda, zmian w FM 2020 jest duzo, tylko jest tak paskudny, ze ja nie jestem w stanie poki co w niego grac.
To gdzie Krzysztof? Oby ten Everton sie udal...
Dajcie spokój z Piątkiem Aguero i innymi. Immobile to jest kocur nie z tej ziemi.
Pep Guardiola nie ma zamiaru ruszać się z Manchesteru. Łysy mag rotacji stanowczo zaprzeczył swojemu odejściu po zakończeniu obecnego sezonu. „Kiedy chciałbym odejść? Jeśli pojechałbym na Anfield i moja drużyna nie chciałaby zagrać tak jak ostatnio – odważnie, zgodnie z moją filozofią. Zostanę tu dopóki będę mile widziany. To, że przegrałem z Liverpoolem albo przegrałem 3 mecze w sezonie nie oznacza, że nie jestem tu szczęśliwy”. Także fani City mogą być spokojni o najbliższe lata. (Telegraph)
*podkreślenie moje
*podkreślenie moje
Mogę wszystkich zapewnić, że nie jestem autorem tego artykułu.
A jak sobie radzi Bissaka w Manu? Bo po statystykach widzę że ani asysty ani gola w tym sezonie. Pewnie w obronie wymiata.
Poczetino lubi to ale kim on miałby grać jak my nie mamy środka pola na chwilę obecną. Tu żaden trener nie podoła. Jeszcze ze 2 kontuzje i będziemy grać 10-0-0, w tym połowa z akademii
Drużyna w gazie, to go przykręcimy wprowadzając obrońcę i wracając do poprzedniego stanu rzeczy, a następnie zobaczymy co się stanie... Och, co za zaskoczenie, cały wysiłek włożony w odwrócenie wyniku właśnie trafił szlag...
Wnioski po meczu:
- bez rygla w środku pola, taktyka obronna to proszenie się o kłopoty
- Pereira nigdy więcej nie powinien pojawiać się na boisku
Wciąż twierdzę, że Solskjaer powinien zostać dyrektorem sportowym, natomiast trenerem ktoś, kto ma o tym minimalne pojęcie.
3 wychowanków, 3 bramki. Szkoda, że nie dowieźli ale jak się gra bez środka pola i taką patologię, jak w 1szej połowie to dobry i remis.
Dżejms to jest kozak.
Fragment z wywiadu z Hazardem.
"To mocna, emocjonalna relacja, a teraz on jest twoim trenerem...
Wcześniej za wiele z nim nie rozmawiałem. Pierwszy raz na EURO we Francji. Zadzwonił i powiedział: „Byłoby miło, gdybyś przyszedł”. Gdy dzwoni Zidane, to sprawa zaczyna być poważna!"
I co technicznie może Chelsea sądzić Real?
"Osoby z France Football przeprowadzili wywiad z Leo Messim jako zwycięzca i zrobili zdjęcie, które powinno ukazać się na okładce gazety France Football. [Francesc Aguilar]"
"Kursy na Van Dijka dochodzą do 5.5 nawet."
Więc raczej Messi zdobędzie 6 Złotą Piłkę.
Tabloidowe plotki i ploteczki...
Ponoc Pogba jest juz zdrowy, ale symuluje, zeby wymusic styczniowy transfer
Gra w kosza na insta i nic mu nie jest więc wiadomo, że już nie zagra w United.
Matić też oficjalnie kontuzja ale nie wiadomo jaka, to samo było z Lukaku.
masakra, że tak wielki klub nie ma praktycznie na chwilę obecną klasowych pomocników. obrona - krater po wybuchu atomówki - atak
Pereira i fred to w radomiaku by grzali ławę. Jeszcze jeden mecz z nimi w składzie to nie wytrzymię.
Ależ to United upadło. Ciężko w to uwierzyć że klub z takim budżetem zrobił się taki beznadziejny.
No spokojnie, w koncu sie przeciez odbuduja, tylko niestety podejmuja same zle decyzje, ktore poteguja kolejne zle decyzje.
Real chyba wraca do formy ;/
Ghost a Ty to jesteś z Sosnowca czy bardziej z podkarpacia bo mi się myli?
a co za kurwa roznica, jedno i drugie to cos okropnego :F
polecam ogarnac bramke dybali, chyba napisze poradnik pt. "jak masz kogos takiego w skladzie to max allegri nie jest twoim trenerem"
Lewy dzisiaj pięć walnie w tym tempie.
Edit. No jeszcze jedna i jest.
Edit 2. Zmiana, no nic, cztery brameczki wpadły, ale oczywiście złote kalesony dla karła.
Azar cos nie trafił z tym Realem, w sumie jeden z gorszych w Realu dzisiaj i na koniec kontuzja
No i jak zwykle wiecznie hejtowany Benzema
Lol, Real. Stracić dwa gole w trzy minuty w końcówce meczu z PSG i z 2-0 zrobić 2-2. No to trzeba sie postarać.
Edit 2. Zmiana, no nic, cztery brameczki wpadły, ale oczywiście złote kalesony dla karła.
Szkoda że Lewy nie będzie na podium. Powinno głosowanie trwać dłużej a nie głosy można oddawać do połowy listopada ;/
A co by to zmieniło? To jest piłkarska eurowizja, nie ważne kto jak gra tylko czyje koszulki sprzedają się najlepiej.
Ale ja nie napisałem niczego innego. Po prostu zwróciłem uwagę na fakt, że lewandowski jest obecnie piłkarzem, który jeśli chodzi o topkę europejską na ten moment daje najwięcej drużynie, w której występuje, a skończy na jakimś max 7 miejscu bo nie jest tak medialny jak ziomeczki z hiszpanii czy anglii. Stara dyskusja czy nagradzać za osiągnięcia, za trofea, za statystyki itd itp.
Jakby chcial sensowniejszego glosowania, to trzeba by dopuszczac do niego tylko regiony, ktore maja pojecie o tym, co sie dzieje, a nie jakas Afryka, ktora glosuje na Messiego/Ronaldo, bo dostali koszulki w paczkach dla powodzian i nie mieli okazji uslyszec o nikim innym.
To jakbyście zagłosowali?
Ja
1) Messi
2) Lewandowski
3) Dijk
ja tylko Matiego pytam jaki jest związek między ostatecznymi wynikami a terminem oddawania głosów
Że końcówkę roku Lewy ma najlepszą to chyba logiczne to zawsze by miał szansę być trochę wyżej.
Nie ma to jak wywalic 80 mln na szmaciarza
Kristensen i Kepa są jesszcze bardziej elektryczni od Luiza, to co odwala to jest jedna wielka zagadka
Kepa znowu coś odwalił? Przypomnę tylko że Stegen kosztował 12 mln
spoiler start
A Dembele, Cou i Griezmann ponad 300 mln i nic nie grają :D
spoiler stop
vamos borussia!
schnella schnella!
W tej La lidze to się wszyscy tak kłada jak Valencia? Patrzec się na to nie da, szukają faula wszędzie
Haha jakiś łak z Valencii fauluje w polu karnym zawodnika niebieskich i karny dla Valencii, jacy to są symulanci
Niech to hiszpanskie guffno odpadnie z tej LM
No to moze sobie Frankie LE wygra, po uj to sie bylo cofac
anulowali gol Interowi na 2-0, a potem przyznali karnego sprzed 5 minut dla pragi
jak ja tego łysola z płocka nienawidze
Inter na 2-1 i w ostatniej kolejce zagra u siebie z rezerwami Barcy. Loon, powinieneś być spokojny.
Trzymam za słowo.
Gdyby ta Slavia Praga miała piłkarzy Evertonu, graliby w półfinale LM. Niesamowita drużyna.
Lukaku dziś genialny, poziom pana Roberta dziś. Lautaro genialny. Współpraca genialna. To jest duet w stylu największych duetów dawnej Serie A.
Patrząc na dzisiejsze asysty Lukaku trochę zabawnie brzmi jego tłumaczenie, że momentem, w którym zdecydował o odejściu z MU, było oddelegowanie go do gry bardziej na skrzydle :D
Dziś miałby hat-tricka, ale mu zVAR-owali dwie bramki, raczej w obu wypadkach nie z jego winy. Także mecz na 1+2, a w sumie to w pamięci na 3+2. Icardi takiego by nigdy nie zagrał.
Lukaku dziś genialny, poziom pana Roberta dziś. Lautaro genialny. Współpraca genialna. To jest duet w stylu największych duetów dawnej Serie A.
Zawsze w Lukaku wierzyłem! Oby mu się wiodło. Pięknie przestawiał dzisiaj przeciwników. Asysty by się Quaresma nie powstydził.
"Marco Reus w pomeczowym wywiadzie o Messim: "Czasem musisz po prostu przestać robić to, co robisz i po prostu podziwiać jego geniusz. Właśnie to zrobiłem dzisiaj. Mogłem zobaczyć wielkość Messiego z najlepszego miejsca na stadionie.""
Ależ przyszłość bez Messiego w piłce będzie smutna :( Jeszcze pewnie z 2/3 lata max w Barcy.
Chelsea póki co brakuje wyrachowania... i defensywy. Jak gardziłem decyzją o ściągnięciu Kepy i to za taki hajs to tu czytałem, że takie są teraz ceny. Najdroższy bramkarz w historii - "Kepa Arrizabalaga ma najgorszy procent interwencji w lidze oraz na swoim koncie ma zaledwie 22 udane interwencje, co plasuje go na 20 miejscu w Premier League w tej klasyfikacji. Mniej udanych interwencji mają tylko bramkarze, który rozegrali maksymalnie 7 spotkań. Hiszpan wyszedł na boisku we wszystkich 13 kolejkach ligowych."
FC Astana 2 - 1 Manchester United FT
Nie sądziłem, że dożyje takich czasów gdzie powiązani ze sobą kelnerzy z Kazachstanu będą ogrywać "wielki" Manchester United...Kpina poprostu nie klub.
ile jeszcze mam cierpiec zeby go wyjebali
niedlugo nie bedzie czego ratowac. kurwa. upadek na dno.
moim zdaniem pomocnicy arsenalu zostawili eintrachtowi nieco za duzo lebensraum
ile jeszcze mam cierpiec zeby go wyjebali
Już nie musisz czekac. Właśnie go wyjebali.
To co, w MU jest Ole, w Chelsea Frank, a w Arsenalu Fredrik
Scholes i Neville cos tam przebakuja, ze jeszcze 5-6 transferow i Ole bedzie sobie radzil lepiej.
Frank ma naprawdę fajną, zbalansowaną kadrę, ma kim grać.
U nas jeszcze potrzeba 5-6 transferów i Ole będzie sobie radził lepiej.
Frank ma naprawdę fajną, zbalansowaną kadrę, ma kim grać.
To ciekawe, bo przed sezonem był płacz i lament, że kadra na 10. miejsce w lidze, zakaz transferowy, nikt w fantasy z wartością powyżej 7.0 itd. ;)
A z tymi transferami United to niestety jest prawda. Klub nakupował przepłaconego szrotu i teraz zbiera tego konsekwencje. Ja myślę, że tutaj trzeba sobie w końcu zdać sprawę z tego, że nie mają napastnika, obrona jest słaba, a pomoc opiera się na Pogbie, który jest przereklamowaną gwiazdą kompilacji z Juventusu.
Bo ludzie tak się znają na piłce ;) nie ma głośnych nazwisk = kadra do dupy
No i jakby nie patrzeć Frank to ogarnięty gość, chociażby z Kovacicia zrobił konkretnego piłkarza
Akurat w obronie potrzebny w sumie jeden srodkowy do pierwszej druzyny, a jak sie uzupelni pomoc, to i gra w ataku bedzie wygladala inaczej, choc Martial jest zbyt chimeryczny, a Greenwood zbyt mlody, wiec faktycznie moze przydalby sie jakis wyjadacz. Na dzien dzisiejszy to jednak srodkowa formacja jest najwieksza bolaczka. Jest ten nieszczesny Maktominaj no i do niego trzeba dosztukowac przynajmniej dwoch delikwentow, bo w Pogbe to ja juz nie wierze.
No dlatego wypchnięcie Pogby powinno być jednym z priorytetów zarządu, bo to jest bomba finansowa, wizerunkowa i mentalna. W pełni wierzę Mou, że Pogba rozwalił mu projekt.
Pogba +draMatić out i mamy kasę na 2 klasowych pomocników. Bilans wychodzi na 0.
Jeśli trafią tak jak z Jamesem to jeszcze zostanie na napastnika bo w obronie to mamy urodzaj więc też można się pozbyć conajmniej 2 delikwentów.
No i wypożyczyć tą paraolimpiadę fred+pereira albo oddać wpizdu za darmo gdziekolwiek :p
Oficjalnie: Ousmane Dembele nie będzie mógł grać około 10 tygodni. [FCB]
Z chłopa chyba już nic nie będzie.
Ale w Borussi i Rennes nie miał żadnych problemów. Podobno po pierwszej kontuzji w Barcy go źle "naprawili"
Dembele, Cou, Griezmann out
Neymar in
Mati ale jesteś świadomy, że Neymar był młodym talentem 10 lat temu i bliżej mu do emerytury niż do tych czasów?
Znaczy no spoko, jak Barcelona chce to niech placi, ale w przyszłym roku to będzie pewnie z 200kk za czlowieka, który w wielkiej piłce pokazał głównie fochy, ma 28 lat i w sumie nikt do końca nie wie na ile może sam pociągnąć drużynę.
Neymar 28 lat za chwilę. Generalnie zabawna historia, w sumie odszedł z Barcelony bo był w cieniu Messiego, a w PSG jest w cieniu Mbappe, na dodatek wszędzie robi cyrki. Myślę, że takie PSG powinno go wymienić na Griezmanna + kasę i wiele by na tym zyskało.
Chłopak się troche pogubił w życiu i w swojej karierze ale ja mocno wierze w odbudowanie jego kariery w Barcy.
w sumie odszedł z Barcelony bo był w cieniu Messiego
Od 15 lat każdy jest w jego cieniu. Nie może być inaczej jak to najlepszy gracz w historii. Ale z tym że jest w cieniu Mbappe to bez przesady raczej go kontuzje powstrzymują niż młody Franzuz. Jak grał to miał lepsze liczby niż Mbappe i grał świetnie. Zapis Fifa jest w którym może swój kontrakt wykupić za około 180 mln. Mam nadzieje że do tego dojdzie. Niech już Griezmann zostanie, Dembele out, Coutinho out i jakoś by kasa na niego była. W sumie przez całą karierę Messiego z wszystkich graczy co grali z Messim (Ibra, Henry itp itd) To Neymar by najbliżej do niego poziomem.
Tymczasem zabieram sie do oglądania Matchday <3
Mam nietypowe pytanie - osobiście oglądałem BPL na r/soccerstreams / obecnie odpowiednikach (Bo niemiecka i włoska są na Eleven) i ciekawi mnie jak tam jako komentator wypada OSTR :D Serio.
Oglądał ktoś na C+ mecze z jego komentarzem? Lub wiecie gdzie można usłyszeć jakąś próbkę poza reklamami na yt?
edit. Bo wiecie, piłka piłką, sport cudowny, ale jak słyszę Szpakowskiego to czasami mecz wyłączam, bo komentator też jakiś klimat robi. I dlatego pytam.
Skrót BPL nie obowiązuje już od paru lat, Barclays już ich nie sponsoruje. Chwilę mi to zajęło, zanim ustaliłem o co chodzi. A C+ niestety nie mam, więc nie pomogę.
najlepszy gracz w historii
jeden z, już nie budujmy mitu, który broni się liczbą dryblingów przeciwko Osasunie, kompromitacje z reprezentacją, dużo nieobecności duchowej w meczach fazy pucharowej Ligi Mistrzów
Jak grał to miał lepsze liczby niż Mbappe i grał świetnie
Moim zdaniem Mistrz Świata, Kylian Mbappe, ma dopiero 20 lat i jest zdecydowanie lepszym piłkarzem, niż Neymar kiedykolwiek będzie. A jeszcze na dobre nie przestał być nawet juniorem.
Coutinho out
Ok, tu się zgadzam, powtarzam to niezmiennie od 2010 :D
Jest najlepszy w historii bo najlepsi piłkarze na świecie którzy grali z nim w Barcy wyglądają/wyglądali jak dzieci.
"najlepszy gracz w historii
jeden z, już nie budujmy mitu, który broni się liczbą dryblingów przeciwko Osasunie, kompromitacje z reprezentacją, dużo nieobecności duchowej w meczach fazy pucharowej Ligi Mistrzów"
Ehhhh ten finał z Niemcami :(
Jakby nie Messi to Arg by nie grała na ostatnim mundialu.
Odnośnie LM to miał słabsze mecze w pucharowych starciach ale ile razy dzięki niemu przechodzili. Co zrobił z Realem w półfinale LM? Co robił z Manchesterem United w dwóch finałach?
Ale dobra kończmy to. Dla mnie jest zdecydowanie najlepszych w historii oglądam go od 15 lat i szczena za każdym razem jest zbierana z podłogi. Ronaldinho miał nie mniejszy talent no ale wiadomo jak to z nim było.
jeden z, już nie budujmy mitu, który broni się liczbą dryblingów przeciwko Osasunie
W ostatnim meczu z Borussią miał tych udanych dryblingów 11...
mati ---> jak będziesz mieć dzieci to nazwiesz je Leo i Leona?
Może mam. Po prostu mnie dziwi jak można nie uważać takiego gościa za najlepszego. Jak można oglądać tyle lat piłkę i być takim ignorantem.
mati ---> jak będziesz mieć dzieci to nazwiesz je Leo/Lionel i Leona?
Mateuszku, fajnie że wszedłeś na tony messiego boga futbolu, ale przypominam że chodziło o neymara i zasadność kupowania piłkarza za fortunę tylko dlatego, że ma dna barcelony. Co do liczb w lidze francuskiej to no proszę cię, grosicki też by takie wykręcił w PSG.
W międzyczasie rośnie hype na tymczasówkę w bayerne, wystarczyły cztery mecze bez straconego gola co się u kovaca nie zdarzało i spusty już nawet w polskich mediach... Czuję, że będzie jak w united, super początek, przedłużony kontrakt na kolejny sezon i katastrofa.
Po prostu ludzie za bardzo przesadzają z tym że Mbappe jest lepszy od Neymara bo nie jest.
Ja wiem, że Mbappe ma 20 lat jest mistrzem świata ładuje gola za golem w lidze czy w LM ale ja oceniam umiejętności Neymara i Mbappe na teraz. Zdaje sobie sprawę, że Mbappe ma szanse zrobić o wiele większą karierę od Neymara a brazylijczyk już za jakieś 2 lata może grać w USA czy w Chinach ale pisze o tym co jest teraz. Jego ratuje chyba faktycznie tylko powrót do Barcy i tam odrodzenie. Widać, że w PSG ma wyjebane na grę w piłkę. Widać to było w meczu z Realem jak po stratach piłki nawet mu się nie chciało truchtem wracać tylko sobie stał.
Odnośnie Messiego ostatni raz się wypowiadam o nim w tym wątku jeśli chodzi o to czy jest najlepszy w historii itp itd.
Bo powszechnie wiadomo, że nie jest, ale na pewno jest w ścisłej czołówce, obok takich ikon jak Ronaldo, Zidane, R. Carlos czy - przede wszystkim - C. Ronaldo.
Mourinho chyba jednak działa, to United było inwalidą
gnabry parówo podawaj Lewemu te jebane piłki
Grupa F
Ależ Liverpool odjechał wszystkim. Chyba tylko cud im zabierze mistrzostwo.
Bilbao - piękny miasto na weekendowy, czerwcowy wypad :)
Wielka szkoda że zamiast Szwecji nie wpadła ta Portugalia.
Jak się Hiszpanom noga powinien w pierwszym meczu to nas zniszczą. A tak to 3:1 strzelam.