Dziś raczej ogłaszają Malcoma w Zenicie i mam też cichą nadzieję, że pojawi się oficjalka Firpo w Barcy.
dla mnie i tak piłkarzem miesiąca jest Clinton N'Jie.
Wow 80 baniek. Sporo. Za 3 dni Barca-Arsenal to się oglądnie akurat jak chłopak gra.
Mistrz Polski żegna się z pucharami, a decydującego gola dla Riga FC zdobywa Polak Kamil Biliński.
Czy może być zabawniej?
Dajże spokój już Neutm. Co Ci w takim transferze nie pasuje? Przecież Sane jest fantastyczny.
pewnie jakby go za 2 dychy kupili, to bylby gites
polskie druzyny ida zgodnie z planem, po wakacjach, po pucharach
Jest. Dodatkowo to nie moja kasa, ale 100 baniek? Ja wiem, że Arsenal dopiero co wywalił te 80(?) na dużo mniej sprawdzonego grajka, ale kwota i tak boli.
A najbardziej boli system szkolenia, w którym ostatni wychowanek który się przebił to muller w 2010.
Pewnie sane się sprawdzi, ale to wciąż drogo, a dodatkowo najwyższa pensja i to o 6mln wyższa niż lewandowski i bodaj 8 niż muller i nojer.
Pewnie sane się sprawdzi, ale to wciąż drogo, a dodatkowo najwyższa pensja i to o 6mln wyższa niż lewandowski
O kurde tutaj faktycznie przesada i to spora.
Arsenal to wywalił ale w ratach na 5 lat...
#RRSO
jak dla mnie to mogli nawet wziac w leasing, wazne ze pozyskali swietnego skrzydlowego
jak dla mnie to mogli nawet wziac w leasing, wazne ze pozyskali swietnego skrzydlowego
Dokładnie. Każdy klub kombinuje jak może. Nawet PSG musiało kombinować z wypożyczeniem Mbappe :)
Gdzies czytalem, ze prawa noga sluzy mu tylko do podpierania sie, takze sam jestem ciekaw, jak sie bedzie spisywal.
oburzenie jakbym mowił o zwycięstwie Ligi Mistrzów i powrotu nietykalnych
Nie oburzenie, tylko beka, bo kibice Kanonierow od lat powielaja ten sam schemat. Nie twierdze, ze nie bedzie tak jak napisales, po prostu praktycznie co sezon pompujecie balon, a potem jest jeden wielki flak w porownaniu do oczekiwan :D
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony ponoc wielki talent, ktory mial podbijac Juve, czy nawet Barcelone, a tymczasem za chwile wyladuje w szostym zespole PL, wiec pytanie, czy bedzie chcial cos udowodnic, czy idzie tu tylko dla pieniedzy, vide Di Maria.
ja tam zadnego balona nie mam zamiaru pompowac. jestem swiadom tego, ze defensywa jest daleka od przynajmniej dobrej, wiec tutaj na 99% bedzie nadal pieta achillesowa na emirates (chyba, ze ktos jeszcze przyjdzie, ale na razie jedynie mocno slyszy sie o tierneyu z celticu, no ale to lewa obrona). jest tylko jako taki sokratis, a obok niego nie ma nikogo w sumie. jest holding, ktory zagral swietne kilka meczow w zeszlym sezonie i sie polamal na rok. papiery ma, ale tak go wrzucac od razu na gleboka wode to raczej mi sie nie widzi. poza nim chambers i monreal? samo przez siebie mowi, jak to ma byc trzon obrony w arsenalu to zycze powodzenia :d
w kazdym razie, z przodu wyglada teraz to naprawde dobrze, a jak sie sprawdzi w praniu. coz, to sie okaze. ale jesli chodzi o sam atak to top 4 jest naprawde blizej niz dalej, przynajmniej na papierze. :p
Najlepiej niech Juve daje kasę za Romka a Pawła niech opchną do PSG. My kupimy Bruna, który chce do nas i będzie miał o wiele niższą tygodniowke. Nie potrzebujemy sfochowanego Dybali co przyjdzie dla kasy i będzie grał na pół gwizdka i tańcował z pogbą.
Jasne, że idzie dla pieniędzy, przecież przejdzie tylko wtedy jak dostanie ogromną tygodniowke
On do ligi angielskiej pasuje jak pięść do oka
On do ligi angielskiej pasuje jak pięść do oka
Dobry grajek w każdej lidze będzie pasował.

Dziś raczej ogłaszają Malcoma w Zenicie
Dobra trudno, pomyliłem się tylko o ponad dobę.
No to chyba Harry już nasz za 80m. Najbardziej wiarygodne źródła potwierdzają. Najgorsza formacja United zaczyna wyglądać teraz na najlepszą.
Wan Bissaka -- Maguire -- Lindelof -- Shaw
No cóż innego mógł kanonier stwierdzić. Oglądałeś Ty mecze lisów i repry? Harry to gotowy produkt i nie trza się zastanawiać, czy odpali. Obok Van Dijka najlepszy stoper w lidze.
stwierdzam fakt, kazdy nieslepy to stwierdzi, a ty rob z tym co chcesz.
fakt, ze obronce pozyskaliscie bardzo dobrego.
Przecież nawet kibice MU na przeróżnych forach i redditach mówią, że cena wygórowana. Nikt nie mówi, że jest złym stoperem. Po prostu transfery Anglików, pomiędzy dwoma zespołami Premier League, są drogie.
Takie ceny teraz mamy. Miał długi kontrakt z lisami i nie musieli sprzedawać. Za starszego Koulibaly'ego wsiury krzyczały 150m.
Prawie w ogóle nie oglądam angielskiej ale pochwalam taki transfer United. Lepiej taki transfer w stylu Dijka czy Alissona niż bawić się w jakieś półśrodki za mniejszą cenę.
A Alexis Sanchez zostaje? Tutaj chyba taki sam przypadek jak z Bale.
Odnośnie Malcoma mam nadzieję że po Zenicie jego kariera ekspoduje bo w Barcy nie zawiódł tylko dostawał za mało szans.
Real Madryt i Donny Van de Beek doszli do porozumienia w sprawie indywidualnego kontraktu zawodnika, informuje MARCA. Dziennik twierdzi, że Królewscy zdecydowali się przeprowadzić ten transfer i teraz pozostają im negocjacje z Ajaxem.
"Claudio Bravo zobaczył w telewizji jak pewien chłopiec prosił o jego koszulkę. Claudio oprócz koszulki sfinansował mu mu nowy dom. Rodzina chłopca straciła cały majątek w pożarze który napotkał ich kraj. Chilijczyk kupił aż 4 domy poszkodowanym."
Niezły gest..
Sanchez będzie do rotacji z Martialem. Jeszcze Bruno ma dołączyć po superpucharze (oby) a na Dybalę nie czekam ale jak przyjdzie to będziemy mieli 2 Alexisów najwyżej :p

Kurde ten Dybala to taki słabszy Griezmann. Mam problem żeby ocenić ich umiejętności. Niby dobrzy ale jednak coś mi u nich brakuje że nie jestem do nich przekonany. A w Barcy dobra wiadomość bo Suarez już nie jest gruby (mam nadzieje że mu tak zostanie) i wrócił szybciej do treningów :)
Na zdjęciu taktyka Arsenalu na przyszły sezon :)
A jak obstawiacie z Pogbą? Trafi do Realu w tym okienku? Ja mam coś przeczucie że tak.
Fajnie. Jeszcze od wczoraj Wague oficjalnie awansował do pierwszej drużyny. W kwestii wyjaśnienia. Prawy obrońca 20 lat. Senegalczyk. Na ostatnim mundialu grał w pierwszym składzie i strzelił nawet 1 gola. https://www.youtube.com/watch?v=7Jz4lwHrkt0
Liczę na niego bardzo bo jak wiadomo Semedo i Roberto nie przekonują.
Lukaku co za gość hehe https://devilpage.pl/index/news/komentarze/60827/lukaku-ujawnil-wyniki-testow-biegowych-pilkarzy-united/
ale te ploty sa piekne.
arsenal chce wypozyczyc coutinho od barcy na rok. niech juz sie liga zacznie, prosze.
Na ostatnim mundialu grał w pierwszym składzie i strzelił nawet 1 gola.
Szkoda, że w PNA tak przeciętnie mu poszło, że gość z ligi tureckiej go wygryzł ze składu na praktycznie cały turniej. Ale mimo wszystko, życzę mu wszystkiego co najlepsze w pierwszej drużynie.
wut, czemu van dijk tylko jest za 6.5 w fpl ;o
jak ktos nie wzial ten jest dziwny.
Van Dijk będzie pierwszym zawodnikiem w historii FPL, którego kupią wszyscy gracze ;).
Barcelona osiągnęła całkowite porozumienie z Betisem w sprawie Firpo.
Przecież kwota 18 milionów i 7 milionów zmiennych za takiego zawodnika to jest kradzież, przypominam, że Real zapłacił za Mendy'ego 53 miliony ze zmiennymi. :D
Szkoda, że w PNA tak przeciętnie mu poszło, że gość z ligi tureckiej go wygryzł ze składu na praktycznie cały turniej. Ale mimo wszystko, życzę mu wszystkiego co najlepsze w pierwszej drużynie.
A tego już nie musiałeś pisać :D
Haha co Neymar znowu dzisiaj szopkę robi. Nie wierze że zostanie w PSG. Barca, Real, Juve nie wiem ale gdzieś trafi.
Nie wierze że zostanie w PSG.
Wiadomo, gość w formie TOP 3 piłkarzy świata, ale cholera jasna przecież on ostatnimi czasy jest straszną szklanką do tego jak na jego wiek żałosne zachowanie i jeszcze jego tatuś w dodatku. Nie wiem co ja zrobię jak on wróci do stolicy Katalonii...
[249] to tak w szerszym kontekscie
https://twitter.com/bu5ammas/status/1157673043948384256?s=21
mozna sie chyba powoli wybudzac z przerwy wakacyjnej, wczoraj juz bylo cos grane w niemczech (przegapione), dzisiaj tez w anglii cos pokopia
Kurde dalej nie wiem jak Barca tak tanio kupiła tego Firpo. Podejrzewam, że mają jakąś umowę podpisaną że sprzedaż, wypożyczenia zawodników między klubami była w niższych cenach.
Robi nie nie straciliście. Żenujący mecz z obu stron, obie drużyny wyszły składami z poprzedniego sezonu, więc wyglądało to żenująco, mniej żenująca była Borussia tak jak zresztą przez prawie całe poprzednie rozgrywki.
Firpo nadchodzi wielkimi krokami.
Właśnie przechodzi testy medyczne, za jakiś czas powinna wpaść oficjalka.

Van Dijk też się chowa Lol
Mustafi to najlepszy stoper na świecie: p
Właśnie przechodzi testy medyczne, za jakiś czas powinna wpaść oficjalka.
Wylądował! :)
BTW, jednak 18 milionów + 12 mln zmiennych, co wciąż wygląda elegancko.
https://twitter.com/FCBarcelona/status/1157970369657102336
mati, niestety nie zobaczysz dzis pepe, gdyz nie ma go w ogole w szerokiej kadrze na ten mecz dzis. ale to bylo do przewidzenia. facet ledwo co wrocil z wakacji.
Ja tam obejrzę ten mecz dla Mustafiego, staty nie kłamią...
no raczej, statystyk nie oszukasz :d
Według La Gazzetta delo Sport, agencja Star Image, która wytoczyła proces Paulo Dybali z powodu przedwczesnego zerwania kontraktu, ostrzegła Manchester United, że w razie porażki La Joya przed sądem Czerwone Diabły będą zobowiązane do zapłaty nawet 40 mln euro agencji tytułem odszkodowania. Gazeta uważa, że spór prawny o prawa do wizerunku Dybali może być jednym z głównych powodów, przez który Juventus wypycha Argentyńczyka z klubu.
Ciekawe, ile w tym prawdy. Oby nie doszło do tej wymiany. Jeszcze Mandzukić ma przyjść na ławkę.
4 dni...
mati, niestety nie zobaczysz dzis pepe, gdyz nie ma go w ogole w szerokiej kadrze na ten mecz dzis. ale to bylo do przewidzenia. facet ledwo co wrocil z wakacji.
Trochę szkoda miałem nadzieję zobaczyć w przodzie trzech muszkieterów Aube, Lacaze i Pepe.
FC Barcelona: Neto, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Riqui Puig*, Rakitić, de Jong; Griezmann, Carles Pérez, Dembélé.
Arsenal: Leno; Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Monreal; Özil, Xhaka; Mkhitaryan, Willock, Aubameyang; Nélson.
*niby największy talent w Barcy. 19 latek który wygląda jakby miał 13 lat :) Technik typowy rozgrywający. 99% kibiców Barcy chce go do kadry na ten sezon. Dziwne jest to że nigdy nie zadebiutował w żadnej młodzieżowej rep. Hiszpanii. Ja osobiście nie mam jakiś wielkich oczekiwań na niego. Raczej nie widzę w nim przyszłej gwiazdy ale zobaczymy.
Manchester United looking at other No. 10 options after ending interest in Paulo Dybala. There will be no swap deal with Romelu Lukaku. Dybala’s heart not in moving to United, wants to stay at Juventus. Wage demands and agent fees also too high for United
Mustafi mnie nie zawiódł. Wszedł na 5 minut i nie upilnował grubasa przy bramce.
Mustafi mnie nie zawiódł. Wszedł na 5 minut i nie upilnował grubasa przy bramce.
Dzień jak co dzień. Tak naprawdę, to to z tym 4 miejscem to było prowo, wiecie o co cho.
Ufff, czyli nie bedzie Di Marii 2.0
Ciekawe tylko, czy ten nieudacznik Ed wzmocni jeszcze w jakikolwiek sposob pomoc.
Nie dziwię się radości kibiców United z fiaska transferu Dybali.
A z Liverpoolu odchodzi za 10 baniek Mignolet. Aż trudno uwierzyć, że był na Anfield 6 lat.
Nie tylko kibice Manchesteru się cieszą.
Tymczasem podobno Inter znowu walczy o Lukaku

Jesli taka oferta miala miejsce, to Perez naprawde odlecial w swojej arogancji...
Maguire w United.
Wiadomo, ze 25-30% przeplacone, bo Angol, ale na te chwile raczej nie bylo wyboru.
Ostatni raz obrona wygladala tak dobrze na papierze chyba za czasow Ferga, teraz trzeba tylko potwierdzic to w praniu.
Bullzeye_NEO167 1977
juve predzej dybale sprzeda niz keana
Długo w tym Juve nie pobył...
niby cos mowa o ruganim. nie wiem czy to nie chwytanie sie juz brzytwy przez tonacego, ale jak patrze na ta defensywe w ars to nawet rugani jako opcja awaryjna wydaje sie spoko... gorszy niz szkodnik mustafy nie bedzie.
nie wiem czy wrzucal ktos kod do ligi FPL?
e.dobra mam juz
[278]
Fonetycznie po holendersku (ruchani) nie rokuje zbyt dobrze.
Lukaku za 80 mln to zaden biznes. Za 60 jeszcze jako tako mozna bylo sie zastanawiac.
Zwlaszcza, gdy sie ma na lawce Icardiego, ktory jest lepszym napastnikiem imho.
Naprawde cala ta sytuacja z Icardim wyglada jak jeden gigantyczny sabotaz.
W ogóle musze przyznać, ze po tabunie średniaków jednak Conte mi przypomniało ile znaczy trener. Oni oczywiście nic nie wygrają i pewnie nawet go wywala za jakiś czas, ale sposób w jaki rozgrywają piłkę... jakbym oglądał inna dyscyplinę
Ale za te 80 baniek dostajesz goscia bez zony i bez wieprza, ktory bedzie harowal jak wol.
ilprincipino--> Żałujesz odejścia Keana czy raczej jakoś bardzo na niego nie liczyłeś? To pokorny gość czy coś pokroju Dembele?
Conte jest po prostu dobrym trenerem na rzeźbienie (skuteczne) w gównie
To teraz sie nie dowiemy czy Sensi to nowy Iniesta, czy to efekt dotyku Conte
Żałuję, bo nie ma Keana i Mandzu, a póki co nic w zamian. Gdyby był jak Dembele to by nie szedł z Juve do Evertonu. Niby klauzuli pierwszeństwa wykupu nie ma, ale liczę po cichu na jakąś umowę z Raiolą.
Sensi jest kotem bez Conte i będzie z niego pożytek.
Cancelo w City w zamian za Danilo i dopłatę. Niby in minus, ale za te instagramowe dramy niech spier...
A podobno Arsenal złożył ofertę 60 mln nie wiem czego, za Upamecano. Niby spoko, ale czy to w tym duecie to nie Konate był tym bossem? Poza tym boję się, że klub nasciaga za dużo młodych.