Za chwilę oficjalka Griezmanna w Barcy. Ani mnie nie cieszy ani nie smuci ten transfer. Barca wpłacila klauzule 120 mln Euro.
A Barella podobny niezły kocur. Powinien być dobry transfer Interu.
OFICJALNIE: Antoine Griezmann piłkarzem FC Barcelony.
OFICJALNIE: Antoine Griezmann piłkarzem FC Barcelony.
Nie rozumiem tego całego zamieszania, przecież Griezmann jest w Barcelonie już od trzech lat..
Oficjalnie: Atlético domaga się od Barcelony 200 milionów euro
A ktos odejdzie z FCB?
Tego nie wie nikt. Plotka goni plotkę.
Niezłe okienko póki co. Już mamy 3 transfery trzycyfrowe (w sensie min. 100 mln euro)
No dobra, to najwyżej w tym sezonie barka odpadnie w lm z City
Ja to już mam dość tego okienka. Kanonierzy szczypią się w kazdych możliwych negocjacjach o każdy pieprzony funt. Miesiąc bawili się z transferem Saliby, już wszystko było na ostatniej prostej, jedynie prawnicy mieli obczaić ostateczne papierki, aż tu nagle cyk, Totki wykladaja dużo lepszą ofertę na stół. Tierney, po 473728483828 tygodniowych bataliach, też rzekomo był już dogadany, ALE do walki dołączyło Napoli i temat ucichł. Zaha poza zasięgiem (chociaż cena 80 mln jest trochę chora, nawet mimo tego że CP muszą 20% oddać Manchesterowi UTD), Ziyecha nie chcą, Fekira nie chcą, gadają z Barca nt. Malcoma. Niestety walczy o niego też potężny klub Everton, więc biedny klub z czerwonej części Londynu, pewnie nie poradzi sobie finansowo w batalii z takich gigantem. Wisienką na torcie jest dyskoteka z Kościelnym. Przez wielu uważany za "ostatniego prawdziwego kanoniera", aż tu nagle nie jedzie z zespołem do Stanów, żeby wymusić na klubie zwolnienie kontraktu. Pan kapitan. XD
Dotychczas podchodziłem z dystansem do porażek tego klubu, ale teraz to już przestaje być śmieszne. Cierpliwość mi się kończy, ten klub staje się największym pośmiewiskiem dzisiejszej piłki nożnej.
UNITED & INTER APART IN LUKAKU VALUATION
Manchester United have told Inter Milan they will need to pay more than Ł79m to sign Romelu Lukaku, increasing the prospect of the Belgian staying at Old Trafford. - sky sports
Było sprzedać Perisicia po rozsądnej cenie jak go chcieliśmy. Payback
Cierpliwość mi się kończy, ten klub staje się największym pośmiewiskiem dzisiejszej piłki nożnej.
Widze ze nie ogladales wczoraj Legii.
Gdyby to ode mnie zależało, to bym sprzedał Perisicia, ale jednak jest pewna różnica w tym, że United chcialo kupić Perisicia, którego Inter nie chciał sprzedawać, a złośliwe blokowanie transferu Lukaku, którego United u siebie nie widzi ;-)
Ależ United na pewno widzi u siebie Lukaku, tym bardziej że taki zawodnik przy dobrych skrzydłach zawsze się przyda. Po prostu nie jest pierwszym wyborem ;)
Kibic Barcy wygrał wszystko komentarzem :D
Jeżeli Atletico chce od Barcy 200mln za Griezmana, to może by im udowodnić ze Barca dogadała się z nim już rok temu, kiedy jego klauzula wynosiła 100mln i egzekwować od nich 20mln ( ?° ?? ?°)
Do mnie też nie.
spoiler start
Zrobili by już 2 sezon ;/
spoiler stop
Paudyn czasem nie pisał, że chciałby Yeddera do Manchesteru :> ?
Gdzie znajdę jakieś streamy sportowe? Używałem reddita zwykle, ale widzę że wątek boksu usunęli. Interesuje mnie boks na dzisiaj.
Neymar na konferencji w PSG: "Najlepsze wspomnienie? Gdy wygraliśmy przeciwko PSG z Barceloną. To było kompletnie szalone. Najlepsze uczucie dla nas wszystkich."
Icardi osrał tournee a Lukaku mówi, że będziemy coś wiedzieć w przyszłym tygodniu. Ciekawe...
Nie "osrał" tournee, tylko kazali mu się spakować po trzech dniach obozu treningowego w Szwajcarii i wypierdzielać do domu... Od początku zgrupowania nie miał też wstępu na taktyczne treningi Conte... Słaba akcja, ale Neymar dziś pokazał, że można upaść niżej.
Ty, Mati, jak Ty tego De Ligta kupowałeś, ze ja go właśnie w koszulce Juve oglądam
Chłopie wszystko jest dogadane nic się nie bój. Ma w Juve wpisaną klauzule 150 mln odstępnego. Pique za 2/3 lata idzie na emeryturę i Barca wpłaca Juve 150 baniek :D
A tak na serio
spoiler start
Barca zbiera na Neymara :D
spoiler stop
to ze dwa lata jeszcze beda zbierac, bo ciekawe z kogo sprzedazy wezma 200 baniek na pokrycie transferu
to ze dwa lata jeszcze beda zbierac, bo ciekawe z kogo sprzedazy wezma 200 baniek na pokrycie transferu
Jedyna szansa chyba na transfer to dołączenie Coutinho+ jeszcze jakiegoś innego zawodnika. Ale tak szczerze ja tam dużych szans na ten transfer nie widzę. Barca ma za mało kasy i do tego fatalne stosunki z PSG. Oni by woleli go sprzedaż za półdarmo do Realu niż za astronomiczną kwotę do Barcy.
Catalunya Rŕdio (mocne źródło z Barcelony) donosi, że Barça jest zdecydowana na zakupienie Neymara. Bartomeu ma negocjować bezpośrednio z Al-Khelaifim, tyle że Barça oferuje zawodników (wymianę), a PSG woli dostać pieniądze.
A no to Inter tez jest zdecydowany na zakup Lukaku. Klasyczny transfer na 66%, Inter chce, Lukaku chce, United nie chce ;-)
Ale Manchester nic nie ma do Interu więc szanse większe.
edit--->A to nie wiedziałem. No Barca już próbowała sprowadzić, Thiago Silve, Marquinhosa, Verrattiego i tak się skończyło że Neymar wylądował w PSG :D
Jak nie, swiecie obrazony, ze Perisicia nie chcial sprzedac, przeciez non stop wypominane jest w negocjacjach (o ile wierzyc ploteczkom).
Lukaku sie w United nie sprawdzil, moim zdaniem odrzucanie ofert na poziomie 60-70-80 mln (z ratami, ale to nie jest zaden problem) jest glupie troche, ale kto bogatemu zabroni.
Lukaku sie w United nie sprawdzil, moim zdaniem odrzucanie ofert na poziomie 60-70-80 mln (z ratami, ale to nie jest zaden problem) jest glupie troche
To Interowi zalezy, wiec MU patrzy, ile da sie z tego wycisnac, moze bedzie jakis panic bid last moment? :D
EA Sports have announced that Juventus will be called Piemonte Calcio in FIFA 20 after the Serie A champions signed an exclusive deal with PES.
Ostatni sezon Lukaku to kaka jak i całego zespołu ale jego pierwszy w MU pod względem zdobytych bramek (we wszystkich rozgrywkach) był najlepszym w jego karierze bo strzelił o jedną bramkę więcej niż w Evertonie(w najlepszym sezonie).
Tylko, ze grał w teoretycznie lepszym klubie i w większej ilości rozgrywek, w tym LM. Natomiast w Evertonie strzelił 25 goli w PL, a w MU 16 w swoich najlepszych sezonach w tych klubach. Z drugiej strony można powiedzieć, że w Evertonie grali bardziej pod niego etc. Taka sytuacja.
Pytanie kto normalny chciałby Coutinho i Dembele za Neymara
Ja juz nie pamietam, ale czemu on w sumie odszedł z tej Barcelony?
Z resztą to taki półgłówek jest, ze za rok znowu cos by mu odwaliło i chciałby odejsc gdzie indziej
Pytanie kto normalny chciałby Coutinho i Dembele za Neymara
Bez chwili zastanowienia bym wolał Neymara za nich dwóch. Po za tym Dembele też do bystrzaków nie należy.
Piemonte Calcio
przynajmniej wreszcie jakas nowosc w tej serii.
Trzeba mu życzyć powodzenia. Fajnie, że chłopak nie wybrał PSG tylko Juve :)
Oczywiście bardzo chciałem go do Barcy ale też liczę bardzo na odrodzenie w przyszłym sezonie Umtitiego.
Na ten moment Barca ma bardzo fajnie obsadzony środek obrony. Pique (świetny poprzedni sezon jakby pominąć jego początek) Lenglet ogromny progres także świetny sezon. Umtiti w formie top 3 na świecie. Młody Todibo podobno "drugi Varane" i Valverde jest zachwycony jego poziomem.
"Tuchel potwierdza, że Neymar poprosił o transfer."
Bartomeu musisz!
Umtiti w formie top 3 na świecie.
Ale ostatnio chyba bez formy?
Ogolnie jak patrze na srodek obrony Interu, Napoli i Juve, to Serie A znowu stoi obroncami.
Chiellini, de Ligt, Bonucci (bez formy wprawdzie), de Vrij, Skriniar, Godin, Manolas, Koulibaly... do pelni szczescia chyba tylko van Dijka brakuje
[245] Nawet nieźle to wygląda, ale czy się nie robi druga Argentyna w ataku?
Chiellini to włoski buskets, a de ligt jest przecież potwierdzony w barcelonie od kwietnia.
a de ligt jest przecież potwierdzony w barcelonie od kwietnia.
Kurde przejdzie ale trzeba poczekać jak z Griezmannem :D
Ale ostatnio chyba bez formy?
Tak jasne. Chroniczne problemy z kolanem brak operacji i zachowawcze leczenie. Ale od ponad pół roku ma 0 dolegliwości to mam nadzieję że będzie zdrowy.
Chiellini to włoski buskets,
Oj chciałbym już tego Busquetsa na ławie w Barcy albo na sprzedaż ;/ Wole Rakiticia na DM.
edit godz 00:00
"Barcelona oferuje Coutinho i Rakiticia + 40M za Neymara. [L' Equipe]"
Co PSG odrzuciło
Również L'Equipe
Nie baw się w TVP
Racja. Napaliłem się nie potrzebnie. Wracam do taktyki "czekanie na oficjalke" i dopiero wtedy coś będę pisał ale oceniam szanse transferu do Barcy na 25 % :)
Napaliłem się nie potrzebnie
lol, dlaczego PSG mialoby przyjac taki del, Rakitić i Coutinho są warci może z 30 mln euro razem, a sam Rakitić może z 40
Pewnie tak, lae pamietajmy tez, ze mimo galopujacych cen na rynku, jest to dwukrotnosc najdrozszego jak dotad srodkowego obroncy w historii
Spoko, najwazniejsze, ze Raiola zrobil grunt pod kolejna sage za 3 lata, jak nie pod transfer, to pod podwyzke i kolejny zarobek.
lol, dlaczego PSG mialoby przyjac taki del, Rakitić i Coutinho są warci może z 30 mln euro razem, a sam Rakitić może z 40
Coutinho z Rakiticiem wyceniani na 130 mln. Neymar na 180 ml.
I tak najlepszą sytuację ma Barca. PSG jest w dupie bo płaci ogromną pensję Neymarowi a on ma wyjebane na PSG. Wiadomo jak to mówi klasyk "z niewolnika nie ma pracownika'
Neymar chce odejść za wszelką cenę. Barca kupiła Griezmanna i ma w dodatku Suareza, Messiego, Dembele, Coutinho i Malcoma w ofensywie więc nie mają parcia na ten transfer.
Saliba rzekomo klepnięty, Ceballos też prawdopodobny, tak samo jak ten Everton Soares. Ktoś coś jest w stanie o nich powiedzieć? Saliba podobno DJAMENT i w ogóle, Ceballosa widziałem tylko na ostatnich mistrzostwach, no to przyznam, że fajnie się go oglądało, natomiast ten Everton to dla mnie kompletna niewiadoma. Tak jakoś wyszło, że ligi brazylijskiej nie oglądam, a całą swoją energię, na nocne przesiadywanie, wyczerpałem w swoim życiu na NBA, więc Cope ominąłem.
pytanie brzmi: gdzie arsenal siebie widzi za 10 lat
bo jak chce byc nowym evertonem, to jest na dobrej drodze
Jakie 10 lat, on już w tej chwili jest temu bliski. Jedynie co go odróżnia od niebieskiego liverpoolu, to dwójka dobrych napastników, którzy ciągną ten zespół za uszy.
Przyczyną tego są dwie rzeczy. Złe zarządzanie pieniądzem pod koniec ery Wengerowej, czyli kupowanie średniaków/szrotu za potężne pieniądze oraz dawanie niemałych tygodniówek. Dzięki temu kanonierzy są idealnie skrojeni pod walkę o środek tabeli, bo nikt o zdrowych zmysłach nie kupi tych kaszalotów, z tak dużymi kontraktami. Zostaje nimi grać, do rozwiązania papierka. Dwa to łudzenie się, że samowystarczalność tego klubu to świetny pomysł na zostanie w topce Premier League, kiedy każdy inny szanujący się klub pakuje porządne pieniądze na utrzymanie się wśród elity. No sorry, ale w obecnej sytuacji 50-60 milionów na transfery to dosyć śmiechowa sytuacja. A wzmocnić trzeba praktycznie każdą pozycję w wyjściowej 11 - skrzydła, środek pola, obrona. I to uwaga, za 60 milionów! W Premier League. XD Pytanie kiedy panu Kroenke wyjdzie to bokiem.
A więc pozostaje ryzykować i strzelać w "talenty", licząc że kiedyś będą potężnymi grajkami do składu na stałe, bądź sprzedaż (a każdy funt się liczy).
No tak, ale ja tam nie widzę woli politycznej. Jak się patrzy na Inter, to widać, ze pomimo bardzo ograniczonych możliwości celem jest zdetronizować Juventus. Im się nie udaje, ale kombinują. A jak tak patrzę na Arsenal to mam wrażenie, ze tam się poważnie nie myśli i nie mówi o walce o mistrza w kolejnej dekadzie. Trochę to smutne i dziwne, bo nie tylko wychowałem się na wielkim Arsenału i ich ambicje byłyby dla mnie naturalne, ale tam przecież są tez możliwości finansowe.
Po czym co okienko to ściagają piłkarzy, którzy nie wydają się poważna propozycja nawet z perspektywy Schalke czy Sportingu
emery uspokaja, bedzie 3-4 topowych pilkarzy, wiec luzik.
polska liga [*]
ciekawe co dzis jeszcze bedzie, nic mniej juz nie zdziwi, nawet awans europa fc.
A widzieliście koszulki domowe Chelsea 19/20...
nojtm, dalbys juz spokoj. tych sarkazmow juz zbyt wiele.
dokładne to już od dłuższego czasu nie jest śmieszne.
to nie sarkazmy, tylko magia wudu, tylko sie jakos popsula
a co to znaczy topowy pilkarz, bo saliba, ceballos i everton soares to co najwyzej talenty (o ile w ogole - kojarze tylko ceballosa, sorry)
nie wiem, mydla oczy na kazdym kroku. przeciez za te rzekome 45 mln na transfery nie da sie kupic nawet jednego naprawde dobrego obroncy, czyli podstawowego wzmocnienia, jakie powinno sie dokonac.
owszem, talenty jestem za. ale tu niestety talentami moze byc problem wrocic do lm. nie wiem czy liczenie na holdinga (ktory wroci po roku przerwy i nie wiadomo jak bedzie wygladal w sumie) i sokratisa jako podstawy srodka obrony w tym sezonie mozna uznac za jakies podstawy nadziei do top 4 w lidze. szczerze watpie, patrzac na to ze top 3 jest juz raczej z gory ustalone, a chelsea czy united jednak bardziej zalezy na jakimkolwiek wzmacnianiu sie, wiec to 4. miejsce sie juz z gory oddala.
owszem, talenty jestem za
Taaa... Problem amerykanskich wlascicieli, to tak jak w United. Kupili Jamesa, chca Longstaffa. Im sie wydaje, ze to draft, a czolowka ucieka.
“Mauro is a magnificent guy with a very loving father,” Sabatini told Gazzetta dello Sport.“If he were at my club I’d find a new boyfriend for Wanda so she could stay away from him a bit.”
A jak tak patrzę na Arsenal to mam wrażenie, ze tam się poważnie nie myśli i nie mówi o walce o mistrza w kolejnej dekadzie. Trochę to smutne i dziwne, bo nie tylko wychowałem się na wielkim Arsenału i ich ambicje byłyby dla mnie naturalne, ale tam przecież są tez możliwości finansowe.
Parę dni temu, największe fancluby Arsenalu napisały list do Króla Kroenke, w którym bóldupią (i słusznie) o walenie w ciula. Odpowiedział, niestety, tylko książę, mydląc porządnie oczy.
http://kanonierzy.com/news/tresc-listu-kibicow-do-stana-kroenkego/47868/
Ponadto media mówią, że Sanllehi wraz ze świtą, wleciał w komnatę króla i poruszał ciężkie tematy pieniężne. Chyba wyszło. Emery udzielił wczoraj wywiadu, który dopiero dzisiaj przeczytałem, a w nim powiedział, iż celują w "bardzo, bardzo drogich i topowych zawodników". Będąc w PSG, raczej wie co mówi. Nazwiska mają być ujawniane w przeciągu najbliższych dni. Zobaczymy, może nowa ekipa na zapleczu wprowadzi świeżość. Brak ambicji sportowych o których mówisz to połączenie trzech nazwisk - Wenger + Gazidis + Kroenke. Po wymianie dwóch (jednak jeden najważniejsze niezmienny XD) jest szansa, że się ruszy.
Zaha bardzo "chce odejść" z CP, Arsenal rączki zaciera. :P
No oby, oby, bo nie mogę patrzeć jak jeden z moich ulubionych niegdyś klubów (już dawno nieaktualne) się tak na własne życzenie stacza
już dawno nieaktualne
:(
obys loon jeszcze kiedys zmienil zdanie. moze wroca do starych czasow invincibles, jak bedziemy juz na emeryturze czy cos i wtedy znow ich polubisz :d
za zahe cp bedzie chcialo minimum 60 mln, nie ma co sie jarac. arsenal nie ma takich pieniedzy, do tego mialby to wywalic na jednego pilkarza.
Panowie Fati przedłużył kontrakt :D Połączenie Neymara z Dembele :)
Przedstawiam Wam 16 letni diament wyprodukowany w tak mocno w ostatnich latach krytykowanej La Masia!
https://www.youtube.com/watch?v=Nc80_b4qBTg
Połączenie Neymara z Dembele :)
No kur** zarekomendowałeś...
edit: Obejrzalem. Zdziwie sie, jesli zrobi wielka kariere. Zdolny chlopak, ale brak mu tej naturalnej lekkosci przy pilce, przypomina mi angielskich technikow, ktorzy sa na koncu za slabi na Chelsea i laduja w jakims Crystal Palace.
Wiesz co przyznam Ci rację. Dużo czytałem o nim na La Rambli i wiele osób go chwali jaki on dobry ja tylko parę jego akcji wcześniej widziałem.
Ten filmik oglądnałem w połowie i szału nie ma faktycznie :P
Delofeu wyglądał w jego wieku dużo lepiej a wiemy jak się jego kariera potoczyła. Ale w sumie kto wie. Nie każdy zawodnik o razu wygląda na wonderkinda.
Prawie tak wielkie jak nos.
Ale racje facet ma, przecież to liga w której nawet Nikolić robił furore
Czy Inter znalazł już napastnika czy czeka na kasę ze sprzedaży Icardiego żeby Lukaku kupić? Coś czytałem o Cavanim...mimo wieku to jest taki kocur, że chciałbym go u nas.
Tym sparingiem sie nie podniecam bo nie mieliście ataku i kilku kluczowych grajków. Poza tym nowy trener i początek przygotowań. Mimo wszystko muszę przyznać, że Pogba się ładnie zabawił w jednej akcji.
Nie czeka na kasę z Icardiego (choć by się przydała). Inter ma gotówkę i to sporo. Ale musi się pilnować z FFP. Może wiec Icardiego teraz nie sprzedawać i zrobic to choćby w czerwcu.
Problemem są raczej oczekiwania United i niechęć do rozłożenia transakcji na raty. 83 mln euro to po prostu dużo jak za Lukaku, który w United nie czarował. Ja myśle, ze Inter raczej go kupi nawet za te 83 mln, ale nie mogą tego tak łatwo robić, bo potem każdy z nich będzie zdzierał. Jak za Morattirgo. A tak budują sobie wizytówkę skąpców.
Co do meczu to nie widziałem, ale nie było sensu oglądać: w ataku grał siedemnasty napastnik w składzie zwyczajowo wypożyczany do Segunda Division oraz junior. Poza tym oni później zaczynaja ligę i zaczęli treningi chyba 10 dni temu.
Jedyne co mnie interesuje to strzelec gola dla United, bo widzę, ze 4,5 mln w FPL, a fajna opcja na trzeciego napastnika. Będzie coś grał?
Greenwood ma 17 lat i zapowiada się fenomenalnie po tym, co pokazuje w młodzieżówce. Na pewno swoje szanse dostanie ale będzie stopniowo wdrażany do składu, wiadomo.
Właśnie ściągnałem update do Fm z dniem dzisiejszym. Zaraz sprawdzę ile potencjału ma ten Greenwood :D
Fajnie oglądać MU uczące się grać na nowo, czyli bez lagi na Lukaku :D
Poza tym Wan-Bissaka ma szansę być dla każdego atakującego tym, czym byl €a$hley dla Cristiano - koszmarem.
wyjasniam: chodzi o ashleya cole'a z chelsea
jest tu jakis programista, ktos moglby napisac appke tlumaczaca posty Paudyna na polski?
Jak poinformował dziennikarz Gianluca Di Marzio, FC Barcelona może kupić Moise Keana z Juventusu, a następnie wypożyczyć go do Sevilli.
19-letni napastnik Moise Kean jest jedną z największych nadziei włoskiego futbolu, jednak nie może odnaleźć swojego miejsca w klubie z Turynu. Dlatego też Juventus chciałby go sprzedać w obecnym okienku transferowym. Gianluca Di Marzio informuje, że kupnem, a następnie wypożyczeniem zawodnika zainteresowana jest Barcelona.
O kurde jestem za. Mam nadzieje że to nie zwykła plotka.
Dobry transfer. Sam liczylem, ze Inter go moze wymieni na Icardiego albo zakontraktuje po sezonie